Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tranquil·litat per les platges i preocupació per l’oci nocturn

Escrit per a 22 de Juliol de 2020

  • El primer mes d’estiu ha servit per comprovar l’eficàcia de les mesures adoptades. No hi haurà més canvis, llevat de la incorporació de nous agents a l’agost.
  • D’altra banda, des del consistori també posen el focus en l’oci nocturn per tal que es compleixin les normes sanitàries.

Aquest passat cap de setmana, de nou, Palafrugell ha estat notícia perquè durant unes hores van haver de tancar l’accés a les platges del municipi. Una mesura que s’ha anat repetint des del primer cap de setmana d’estiu, tot i que han detectat canvis en els hàbits dels banyistes. En aquest sentit, l’Ajuntament mostra la seva tranquil·litat respecte a les platges, però reconeix preocupació pel que fa a l’oci nocturn.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, fa un balanç positiu de les mesures que es van prendre respecte a l’aforament de les platges. Així, es mostra satisfet del funcionament de l’aplicació per a dispositius mòbils i també de la tasca dels agents cívics.

Des de l’inici d’estiu i la posada en marxa d’aquestes mesures, la comissió de platges s’ha reunit un cop per setmana per avaluar les restriccions. En aquest sentit, s’han aplicat alguns canvis com instal·lar les dutxes o establir alguna entrada més a les platges amb més extensió. Piferrer, també avança a Ràdio Palafrugell que a l’agost es reforçarà la vigilància.

Així doncs, més enllà d’aquestes noves incorporacions no es contemplen més canvis en les restriccions a les platges. En aquest sentit, l’alcalde de Palafrugell també explica que han observat un canvi en els hàbits dels banyistes. Tot i que, les hores de major afluència, continuen essent les que van de les 11 a les 14h.

A més, Josep Piferrer apunta que aquest cap de setmana hi ha hagut una davallada de visitants. Un fet, però, que no saben si continuarà en les properes setmanes.

L’oci nocturn més difícil de controlar

La tranquil·litat de l’Ajuntament amb la situació a les platges contrasta amb la preocupació respecte l’oci nocturn. Josep Piferrer admet que és una situació més difícil de controlar. Tot i que remarca que hi ha predisposició dels operadors de fer complir les normes, també explica a altes hores de la matinada, la distància i l’ús de la mascareta, és molt complicat que es compleixi.

Per tot això, hi ha continues converses amb els operadors per tal que es respectin les normes sanitàries. Controlar, però, el compliment d’aquestes restriccions és més complicat, i és que segons el batlle “no podem posar una parella de policies que vigilin els locals tota la nit“.

Tot i que, Piferrer alerta que si la Policia Local constata que hi ha un local en el que no es compleixen les normes, aquest es tancarà.

Així doncs, aquest darrer aspecte preocupa a l’Ajuntament de Palafrugell que continuarà amatent de la situació. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Josep Piferrer al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *