Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tot a punt per la XI Biennal Xavier Miserachs

Escrit per el 22 de Juliol de 2020

  • L’onzena edició donarà el tret de sortida l’1 d’agost i s’allargarà fins l’11 d’octubre.
  • L’exposició inèdita sobre Leopoldo Pomés serà la principal atracció, tot i que també hi haurà treballs de Cristina García Rodero, Pere Palahí, Eugeni Forcano i Lluís Català.

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs, que celebra la seva XI edició de l’1 d’agost a l’11 d’octubre a Palafrugell ha anunciat la programació completa. L’edició d’enguany compta amb 5 exposicions repartides per diferents espais del municipi. El principal reclam serà una exposició inèdita sobre Leopoldo Pomés. Així doncs, ja és tot a punt pel tret de sortida de la XI Biennal Xavier Miserachs.

Aquest matinal hem conversat amb la directora de la Biennal de Fotografia, Maria Planas. Primer de tot, ha destacat que malgrat les incerteses, després de més d’un any treballant amb els artistes van decidir tirar endavant aquesta onzena edició.

Enguany l’exposició central de la Biennal tindrà com a protagonista al polifacètic Leopoldo Pomés, un fotògraf de la generació de Miserachs. Planas ha destacat que la mostra que ja s’havia pactat amb el propi Pomés abans de la seva mort.

Després de converses amb la família de Pomés i coincidint amb l’aniversari de la seva mort, Karin Leiz i Juliet Pomés Leiz han organitzat Després de tot. Un recull de 100 fotografies que mostraran la faceta més inèdita de l’artista.

Aquesta mostra sobre Leopoldo Pomés es podrà visitar al Museu del Suro.

Encadenado_ Jacmel_Haiti_2002 ©Cristina García Rodero

4 exposicions més de molt nivell

Més enllà de l’exposició, la directora de la Biennal ha volgut posar en valor totes les exposicions que formen part de l’onzena edició. D’entre la resta de mostres també ha comentat que la de Cristina Garcia Rodero és especialment important. En aquest sentit, Maria Planas, ha assegurat que és una de les millors fotògrafes del món i que és tot un plaer comptar amb ella.

La Bòbila, en aquest cas, serà l’espai que acollirà la mostra de García Rodero titulada “Con la boca abierta“.

D’altra banda, en aquesta edició de la Biennal Xavier Miserachs també hi haurà les exposicions de Pere Palahí i Lluís Català. La Biblioteca de Palafrugell, per primera vegada participarà de la Biennal acollint les fotografies de Palahí.

Per últim, una nova edició la Biennal i la Fundació Josep Pla uneixen esforços. En aquest cas, amb una exposició de fotografies que Eugeni Forcano va prendre el dia del 70è aniversari de Josep Pla.

L’objectiu de la Biennal és el de donar a conèixer el treball de grans figures de la fotografia nacional i internacional, així com donar suport a l’obra de joves fotògrafs.

Així doncs, tot és a punt per a l’inici de la XI Biennal de Fotografia Xavier Miserachs. Amb Maria Planas, també hem comentat les visites guiades i les activitats en paral·lel que es faran durant el mes de setembre emmarcades en la Biennal. Podeu recuperar l’entrevista amb la directora de la Biennal al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).