Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tot a punt pel Gran Recapte d’Aliments de Palafrugell

Escrit per a 22 de novembre de 2019

  • Des del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) destaquen que han arribat als voluntaris mínims per cobrir les tasques de magatzem.
  • Posen el focus en aquells productes que més necessiten

A principis del mes de novembre vam conversar amb la Marissa Grassot. En aquells moments la principal preocupació del CDA de Palafrugell era saber si arribarien a tenir tots els voluntaris possibles. Avui ens han confirmat que ho tenen tot a punt pel Gran Recapte d’Aliments de Palafrugell.

Així, un cop resolt el dubte principal ara volen posar la mirada en aconseguir que la gent doni aquells productes que més necessiten. Així ho ha explicat Marissa Grassot a Ràdio Palafrugell.

Així doncs, el que demanen principalment és farina, xocolata, cereals, llenties i mongetes seques i oli de gira-sol. La resta de productes habituals com l’arròs i la pasta ja en van rebre fa unes setmanes.

Així doncs, enguany també han volgut demanar productes d’higiène personal i de neteja. L’explicació és molt senzilla: 1 litre de detergent o de xampú és molt més car que 1 quilo d’arròs.

Així doncs, tot a punt pel Gran Recapte d’Aliments de Palafrugell que comença a les 15h a diversos supermercats del municipi.

4.000 voluntaris a tot Girona

El Gran Recapte d’Aliments 2019 ja ha donat el tret de sortida a diversos punts de les comarques gironines. En aquesta onzena edició hi participen 341 punts desplegats per la demarcació de Girona, amb una xifra de voluntaris mobilitzats que frega els 4.000.

Per un Gran Recapte més sostenible, s’han substituït les bosses de plàstic per unes de roba reutilitzables ­–les que s’entreguen a l’entrada dels establiments a tots aquells que hi vulguin col·laborar–, que ja se’n va fer una prova pilot l’any passat gràcies a la col·laboració de Fundació Endesa i que, aquest 2019, ja s’ha estès a totes les demarcacions amb l’objectiu de reduir la petjada de carboni i d’emissions de CO2

A més, també s’han començat a introduir uns contenidors fets de sacs de tela per abocar-hi els productes donats, que reemplaçaran els tradicionals dipòsits de cartró. N’hi ha de dues mides, uns de grans amb capacitat de 430 quilos i uns per a establiments on l’espai és més reduït, amb capacitat de 230 quilos.

El president de l’Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, Manel Rodríguez,  l’escriptora i coordinadora de la Federació Catalana de Voluntariat Social a la demarcació, Maria Mercè Roca; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez;

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *