Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sostre Cívic gestionarà 6 vivendes del carrer Ponent

Escrit per el 25 de Novembre de 2019

  • Sostre Cívic oferirà els 6 habitatges en règim de cessió d’ús. El consistori se’n reserva dos per a pisos d’emergència
  • L’Ajuntament farà una aportació de 40 mil euros repartits en dos anys.

En el ple del mes d’octubre de l’Ajuntament de Palafrugell es va conèixer que el consistori aportaria 40 mil euros per l’entitat Sostre Cívic. Després de la signatura del conveni, Sostre Cívic gestionarà 6 vivendes del carrer Ponent de Palafrugell. En aquest sentit, des de l’equip de govern destaquen que és la primera pedra per fomentar l’habitatge de protecció social cooperatiu al municipi.

Avui a Palafrugell ha tingut lloc la presentació del model d’habitatge cooperatiu a l’espai de Can Genís. En aquest sentit, hem pogut parlar amb la delegada territorial de Sostre Cívic a Girona, Mandi Domingo que ha valorat molt positivament la jornada celebrada al municipi.

D’altra banda, al voltant del conveni amb l’Ajuntament de Palafrugell que ha propiciat que Sostre Cívic gestionarà 6 vivendes del carrer Ponent, Mandi Domingo ha donat els detalls d’aquesta signatura.

Així, entre els aspectes que estipula el conveni hi ha que les persones que el gaudeixin estiguin empadronades a Palafrugell. A més, el consistori s’ha reservat dos habitatges per a pisos d’emergència.

Aportació inicial i quotes assequibles

D’altra banda, respecte a l’estat de l’edifici la delegada territorial de les comarques gironines ha apuntat que es troba en força bon estat. No obstant això, cal acabar de fer un estudi acurat.

El fet que sigui un immoble en bon estat també farà que les quotes d’ús que hagin d’assumir els beneficiaris seran assumibles. En aquest sentit, els preus del capital inicial i les quotes mensuals venen donats per diversos factors i de l’acord amb els consistoris.

Sostre Cívic gestionarà 6 vivendes del carrer Ponent
Mandi Domingo, delegada de Sostre Cívic a Girona, a la dreta de la imatge.

Per la seva banda, Roser Massaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell ha destacat que aquesta era una oportunitat que el municipi no es podia deixar escapar.

Massaguer que ha estat present a la xerrada informativa ha trobat molt interessant el fet que hi pot haver altres formes. Així, no sempre cal que s’adquireixi un immoble sencer, sinó que també es poden fer fórmules similars en habitatges individuals.

D’altra banda, la regidora de Benestar Social ha informat que actualment s’està duent a terme un estudi per saber el nombre d’habitatges ocupats.

Per últim, Roser Massaguer ha descartat que, de moment, el consistori es plantegi cedir espais per a noves construccions. Així, es vol focalitzar aquesta tasca en els immobles buits existents a Palafrugell.


Opinions dels lectors
  1. Marisa el 25 de Novembre de 2019 a les 19:04

    Fantàstic…fa 3 anys que visc aquí i m’enfaig creus de les cases i cases buides,tancades i barrades que teniu al poble.Mai n’he vist tantes en un mateix lloc,és molt trist,amb les persones que tenim pocs recursos econòmics i que podríem llogar i cuidar les cases.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).