Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Prioritzen que els recursos per acabar el curs escolar arribin a l’alumnat de final d’etapa

Escrit per el 16 d'Abril de 2020

  • En els propers dies es repartiran els recursos tecnològics a les llars més vulnerables. S’ha pogut cobrir la demanda amb els aparells electrònics dels propis centres educatius de Palafrugell.
  • Es garanteix que els alumnes de 6è de primària, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat puguin acabar el curs sense problemes.

Aquest dimarts 14 d’abril tot l’alumnat de Catalunya hauria d’haver tornat a les aules després de Setmana Santa. No obstant això, l’actual situació sanitària ha provocat que el 3r trimestre hagi començat de forma telemàtica. Tot i que, de moment, hi ha alumnes que a causa de la bretxa tecnològica no ha pogut fer-ho amb normalitat. Des del Departament prioritzen que els recursos per acabar el curs escolar arribin a l‘alumnat de final d’etapa.

Mònica Alcalà, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, apunta a que en aquest inici de 3r trimestre s’ha volgut garantir que els alumnes de 6è de primària, 4t d’ESO i 2n de batxillerat tinguin els recursos necessaris per acabar el curs.

En aquest sentit, reconeix que la resta d’infants i adolescents que es troben a mitja etapa tindran més dificultats per seguir el curs. No obstant això, s’ha garantit que en totes les llars hi haurà un dispositiu electrònic.

El tercer trimestre ha de sumar no restar

Per tal de poder arribar a tots els nens i nenes amb manca de recursos, des del Departament es va demanar als centres que fessin una diagnosi del que l’alumnat de cada centre necessitava.

D’altra banda, a causa d’aquesta complexitat, durant les darreres setmanes s’ha parlat molt de l’aprovat general per a tot l’alumnat. Mònica Alcalà ha volgut posar la mirada en el fet que aquest darrer trimestre del curs ha de servir per sumar. Per tant, les activitats que se’ls hi proposen són perquè els infants i adolescents tinguin unes rutines d’estudis durant el confinament.

Aquesta nova manera de treballar serà un canvi més radical pels infants de primària. En aquesta línia, la regidora d’Educació recorda que l’alumnat de secundària està més habituat a treballar de forma autònoma. Per aquest motiu, està essent més complicat continuar el curs en l’etapa dels 6 als 12 anys.

Per fer front a la bretxa tecnològica, des de l’Ajuntament de Palafrugell s’ha fet una crida a que tothom que pugui comparteixi la connexió a Internet durant unes hores.

Malgrat les mesures que s’han adoptat, de moment, no tots els i les alumnes de Palafrugell han pogut començar el tercer trimestre. Els propers dies aquells amb menys recursos rebran un aparell electrònic amb connexió a Internet per poder acabar la darrera etapa del curs 2019-2020.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).