Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presenten el projecte de la Costa Brava com a reserva de la Biosfera

Escrit per a 13 de novembre de 2019

Durant tot aquest matí de dimecres el Museu del Suro ha acollit la jornada de presentació del projecte de la Costa Brava com a reserva de la Biosfera per la UNESCO. En aquest sentit, des de Ràdio Palafrugell hem parlat amb Marc Marí, cap de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

Des de fa uns quants mesos des de la Diputació es treballa per aconseguir que la Costa Brava rebi el reconeixement per part de la UNESCO. Així, Marí ha explicat que la jornada d’avui ha servit per fer públic tot el que s’ha recollit durant el procés participatiu.

Des de la Diputació valoren molt positivament tot aquest procés de participació. Així aquesta primera fase ha servit per determinar el pla d’acció que s’estructura en 12 àmbits temàtics que tenen una seixantena d’objectius estratègics. Un pla que està pensat a 10 anys vista, per tant, com ha destacat Marc Marí, encara es troba en una fase embrionària.

Un fet, però, que per Marí servirà perquè quan el document arribi a la UNESCO tingui més probabilitat de ser acceptat. D’altra banda, el cap de Medi Ambient de la Diputació de Girona, també ha explicat quins són els següents passos a seguir.

Un pla amb la mirada en el territori

Marc Marí també ha destacat que entre els 12 àmbits temàtics n’hi ha un enfocat en el creixement i desenvolupament del territori. És a dir, que també es té en conta les problemàtiques que en els darrers mesos hi ha hagut amb les construccions al litoral. En aquest sentit, Marí ha reconegut que han de treballar conjuntament amb la Generalitat i els Ajuntaments per tal que hi hagi un desenvolupament sostenible.

Així doncs, avui ha tingut lloc la presentació d’aquest projecte per tal que la UNESCO reconegui la Costa Brava com a reserva de la Biosfera. Un projecte a llarg termini i que en seguirem la seva evolució des de Ràdio Palafrugell.

D’altra banda, a continuació us oferim la xerrada completa amb Marc Marí, cap de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *