Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Preinscripcions a infantil, primària i ESO del 13 al 22 de maig

Escrit per el 8 de Maig de 2020

  • Del 13 al 18 seran de forma telemàtica i del 19 al 22 podran ser presencials, però amb cita prèvia.
  • El calendari per a les escoles bressol i llar d’infants el pot triar cada municipi.

Les preinscripcions per a l’educació infantil, primària i ESO seran del 13 al 22 de maig. Després de setmanes de rumors, el departament d’Educació de la Generalitat ha fet oficial les dates. Del 13 al 18 de maig es faran de forma telemàtica i del 19 al 22 es podran fer presencialment, tot i que amb cita prèvia.

La conselleria va informar ahir de la nova data. Per a les matrícules les dates marcades són del 13 al 17 de juliol. Núria Aupí, cap d’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell explica que malgrat que enguany es va amb retard respecte els altres anys, aquest no serà un factor que influirà en l’inici del curs 2020-2021.

Per tal d’evitar desplaçaments i aglomeracions de persones, s’ha apostat perquè la gent pugui fer la sol·licitud en línia. Així, a través d’un formulari que trobaran a les webs dels centres educatius i a la de l‘àrea d’educació, podran iniciar el tràmit. A més, per facilitar la presentació de la documentació necessària es podrà fer a través d’una fotografia feta amb el mòbil.

D’altra banda, enguany no caldrà presentar el certificat d’empadronament. Aquest tràmit el gestionaran des de cada municipi, per facilitar els tràmits.

Respecte a les preinscripcions presencials es podran fer del 19 al 22 de maig, amb cita prèvia. Una opció, però, reservada a les famílies que tinguin dificultats per fer la tramitació en línia.

Aparells electrònics per acabar aquest curs

L’inici del 3r trimestre va suposar un repte pel departament. Els infants i joves havien d’acabar el curs de forma telemàtica. Es va garantir que ningú quedaria fora per la bretxa tecnològica. No obstant això, tres setmanes després de les “vacances” de Setmana Santa a Palafrugell fins el proper dimarts no s’hauran repartit tots els aparells electrònics sol·licitats.

L’arribada d’aquests aparells i de la connectivitat a la xarxa s’ha centralitzat des del departament d’Educació. Aquest fet, i la manca de previsió per l’excepcionalitat del moment ha fet que el procés s’hagi allargat en excés. Núria Aupí apunta a que si s’hagués de tornar a fer es faria diferent i espera que el departament permeti als municipis col·laborar més en els reptes de futur.

Per tant, s’espera que de cara al proper curs tot sigui més àgil i amb l’esperança de no crear maldecaps afegits a les famílies.

Recordeu, el calendari definitius de les preinscripcions a infantil, primària i ESO és del 13 al 22 de maig.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).