Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell recorda la nevada del 2010

Escrit per el 9 de Febrer de 2020

  • Tret de sortida a l’exposició fotogràfica que recorda la nevada del març del 2010 a Palafrugell.
  • L’acte ha comptat amb la presència de Sergi Sabrià (ERC), alcalde de Palafrugell durant l’episodi.

Aquest matí s’ha inaugurat l’exposició fotogràfica en la que Palafrugell recorda els 10 anys de la nevada del 8 març del 2010. El Museu del Suro ha estat el lloc escollit per mostrar les més de 50 imatges exposades en gran format. A més, també es poden veure un centenar d’imatges i vídeos del que va deixar la nevada més important del segle XXI a Catalunya.

Marc Heras, regidor de Medi Ambient explicava els detalls de la inauguració de l’exposició de fotografia. En aquest sentit, Heras avançava que exposades en gran format hi haurà 50 imatges de Palafrugell.

Aquesta mostra del que va deixar a Palafrugell la nevada del 8 de març del 2010 s’ha pogut fer gràcies a la participació ciutadana. La bona resposta de la gent fa que des de l’àrea de Medi Ambient estiguin molt satisfets.

A més de les 50 fotografies de gran format, també hi haurà la projecció d’un centenar d’imatges i vídeos. A la projecció, també es podran veure imatges d’altres punts de la comarca.

Marc Heras també apuntava que l’exposició s’ha dividit en 3 parts. D’una banda, l’explicativa de perquè va nevar aquell dia. L’altra la mostra de fotografies ordenades cronològicament. Per últim, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Palafrugell, també hi haurà una mostra de fotografies de les nevades històriques del segle XX.

Presència de Sergi Sabrià, alcalde de Palafrugell l’any 2010

Per altra banda, la inauguració també ha comptat amb dues figures destacades que formaven part del govern palafrugellenc. Així, el tret de sortida l’ha donat Sergi Sabrià, alcalde de Palafrugell l’any 2010 i Xavier Vilà com a regidor de Serveis en el moment de la nevada.

La mostra estarà oberta al públic fins el 15 de març. Per últim, cal destacar que aquest serà l’inici d’un mes en el que a Palafrugell es debatrà sobre el canvi climàtic. Així, el proper dijous 13 de febrer començaran les conferències entorn la nevada del 2010 i el canvi climàtic. La primera anirà a càrrec d’Albert Aparicio, físic i membre de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).