Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més de 400 persones a l’Iftar Popular de Palafrugell

Escrit per a 31 de Maig de 2019

Més de 400 persones a l’Iftar Popular de Palafrugell. Aquest sopar trenca el dejuni diari del ramadà. L’acte es va celebrar a Els Ametllers i va estar organitzat pel Grup de Referents per la Convivència de Palafrugell. A més, hi van col·laborar totes les associacions musulmanes, comerços de la vila, desenes de particulars i l’Àrea de Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament.

Aquest sopar va suposar una trobada de germanor entre la comunitat musulmana de Palafrugell i la resta d’habitants de la vila. A més, es va mostrar part de la cultura islàmica a través de la gastronomia tradicional marroquina,  tallers de henna, de cal·ligrafia àrab i de manualitats. D’altra banda, les més de 400 persones a l’Iftar Popular de Palafrugell van poder escoltar poemes i oracions tradicionals. Per últim, també es va fer la crida a l’oració abans de trencar el dejuni.

La festivitat del Ramadà

El Ramadà té lloc el novè mes del calendari lunar islàmic i els musulmans el consideren un mes beneït. El dejuni des de l’alba fins la posta del sol marca el mes de Ramadà i només es trenca a la nit, moment en el qual també es fan oracions especials. El Ramadà simbolitza la disciplina, l’autocontrol i el creixement espiritual. L’iftar es pren just després de la crida a l’oració de la màgrib, que és al voltant de la posta de sol. Enguany el mes de Ramadà va començar el 5 de maig i acabarà el proper dimarts 4 de juny.

400 persones Iftar Popular Palafrugell
Les més de 400 persones assistents a l’Iftar Popular de Palafrugell celebrat a Els Ametllers
Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *