Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Maleïda 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto

Escrit per a 16 de Gener de 2020

  • Aquest divendres, sessió gratuïta al TMP amb la presència del director i el guionista d’aquesta pel·lícula, Albert Noudin.

Maleïda 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, pel·lícula documental que recrea amb absoluta fidelitat l’itinerari que va seguir Jacint Verdaguer en el seu ascens a la Maleïda (Aneto) l’any 1882, partint de la Seu d’Urgell a peu. El Cine Club Garbí ofereix aquest documental aquest divendres a les 20h.

El film es basa en els versos del poeta i els textos d’investigació de Bernat Gasull, recollits al llibre Maleïda (Verdaguer Edicions, 2015). Així, l’espectador descobreix un Verdaguer desconegut. Aquell més aventurer, explorador i muntanyenc, pioner a casa nostra. Ho explica Albert Noudin, director del documental a Ràdio Palafrugell.

D’altra banda, el documental també reprodueix a la perfecció tots els elements típics de finals del segle XIX de l’Alt Urgell, els Pallars i l’Aran. A més, Noudin també ha detallat que volien fer servir totes les localitzacions per on va passar Verdaguer.

Maleïda 1882 és dirigida per Albert Naudín i produïda per FilmeXplora amb producció associada de la Fundació Jacint Verdaguer i la participació de TV3. Es va estrenar a sales catalanes el divendres 5 de juliol, coincidint amb l’inici de l’expedició pirinenca que descriu la pel·lícula. A més, cal destacar que tot l’equip de la pel·lícula és expert en expedicions i rodatges d’alta muntanya. Els encarregats de portar a la pantalla la ruta pirinenca de Verdaguer, han estat Lluís Soler i Santi Pocino.

La sessió de cinefòrum la podrem veure al TMP de Palafrugell a partir de les 8 del vespre. És una col·laboració del Cine-Club Garbí i la Biblioteca, i comptarà amb la presència de l’Albert Noudin i de Bernat Gasull.
Maleïda 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto divendres a les 20h al Teatre Municipal de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *