Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Torre de Can Mario oberta al públic

Escrit per a 27 de Juny de 2020

  • El Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario reobre les seves portes fins el 13 de setembre. Fins a finals de juny, l’entrada serà gratuïta.

Després de deu setmanes de tancament dels espais del Museu del Suro i amb la finalització de l’Estat d’Alarma, ha arribat el moment de tornar a obrir les portes del Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario. Així, la Torre de Can Mario ja es oberta al públic i fins a finals de juny s’hi podrà pujar gratis.

La reobertura del Dipòsit d’Aigua Modernista es fa amb control de l’aforament al 50%. També es prenen les mesures de seguretat recomanades, per tal de proporcionar una visita segura i saludable.

Des de dalt de la Torre-Dipòsit es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de l’Empordanet. A més, fins i tot en dies clars es pot arribar a veure el coll del Pertús.

Més de 100 anys d’història

Ubicat al centre de la població de Palafrugell, el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario és únic a Catalunya. És una construcció excepcional dins el món surer, singularitat remarcada pel fet d’ésser Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 2000. Es bastí entre 1904 i 1905, projecte de l’arquitecte General Guitart i Lostalo i estructura metàl·lica construïda pels Talleres del Arquitecto Don Juan Torras de Barcelona.

La necessitat de dipòsits per garantir la pressió de l’aigua en les fàbriques de suro en una època que no hi havia aigua corrent, va fer proliferar aquesta mena de construccions. Però en tot el sector surer català no n’hi ha cap més que, més enllà de la funcionalitat, cuidés els detalls d’imatge. D’altra banda, destaca la seva part decorativa basada principalment en un espectacular treball de forja, des de la barana de l’escala, que dóna accés fins a la part superior del dipòsit i que puja en espiral al voltant del cos central, fins al coronament superior.

Des d’aquest dimecres i fins el 13 de juny la Torre de Can Mario torna a estar oberta al públic. Podeu consultar els horaris al web del Museu del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *