Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La nova etapa de l’Institut Català del Suro

Escrit per el 17 de Maig de 2019

  • La presentació de la nova etapa també ha servit per presentar el Congrés Internacional Cork in Science que tindrà lloc els dies 22 i 23 de maig al Museu del Suro de Palafrugell

Primer de tot s’ha d’explicar que l’ICSuro és actualment una fundació privada on els fundadors son l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK i el Consorci Forestal de Catalunya.

D’altra banda, des de la seva creació, l’ICSuro ha estat un instrument dinamitzador de la indústria surera amb l’objectiu de desenvolupar i promocionar un sector molt arrelat a les nostres comarques, basant-se en el foment de la qualitat i el control, la formació i la innovació, que l’han consolidat al llarg dels mercats vitivinícoles nacionals i internacionals més importants.

El Cork Center Laboratory, el laboratori de l’ICSuro, s’ha convertit en un centre de referència a nivell internacional en la prestació de serveis a la indústria surera, vitivinícola i alimentària comptant amb les tecnologies analítiques d’última generació.

La missió de la Fundació Institut Català del Suro

Primer de tot, la Fundació té per objecte promoure el desenvolupament de tota la cadena de valor del sector surer català, des del bosc fins el producte final, mitjançant la investigació, la innovació i la promoció del sector surer; així com promoure la conservació i aprofitament responsable de les suredes integrant el principi de sostenibilitat al llarg de tota la cadena bosc-indústria i potenciant els valors econ mic, social, ambiental i paisatgístic d’aquests espais.

Així doncs, fruit d’un intens treball d’anàlisi de la situació present i futura i del consens entre els diferents actors vinculats al sector surer, durant l’any 2014 es va concretar el Pla Estratègic de l’Institut Català del Suro fins l’any 2020 amb un seguit de línies de treball:

  • Potenciar el suro català
  • Desenvolupar noves aplicacions del suro. Donar valor als subproductes generats
  • Potenciar els territoris surers
  • Acreditar les credencials ambientals del suro
  • Potenciar la recerca i la innovació, especialment en matèria de sensorial i de plagues
  • Fomentar la internacionalització
  • Potenciar la comunicació i promoció i el màrqueting estratègic
  • Incrementar les interaccions amb entre el sector forestal surer i el sector industrial
Joan J. Puig, president de l’Institut Català del Suro
D’esquerra a dreta, Albert Hereu director, Patrícia Jové, coordinadora general del congrés, Rosendo Castelló, vicepresident de l’ICSuro i Joan J. Puig president de l’ICSuro

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).