Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La ‘cadena de favors’ arriba a Palafrugell

Escrit per el 19 de Maig de 2020

  • La iniciativa en favor del comerç local impulsada a Palamós arriba també a Palafrugell de la mà d’Oohxigen.

La “cadena de favors” arriba a Palafrugell de la mà d’Oohxigen, l’Associació de comerç i negoci del municipi. Aquesta iniciativa que va néixer a a Palamós té per objectiu potenciar i activar el comerç local.

La “cadena de favors” parteix d’un sistema molt senzill. Primer de tot s’ha d’escollir un comerç local per comprar-hi un producte o servei. A continuació, aquesta adquisició s’ha de regalar a algú que ha patit directament les conseqüències de la COVID-19.

Ens ho explica la Vero Serralvo, gerent d’Oohxigen. Així, pot ser algú que s’hagi quedat sense, feina, personal sanitari, botiguers, etc.. No obstant això, també pot ser un regal per a un mateix o per una altra persona. En definitiva, la clau està en consumir en els establiments de proximitat. Un fet que, molta gent ja va començar a fer de manera espontània.

La iniciativa s’ha estès per tot Catalunya i, ara, la “cadena de favors” arriba a Palafrugell. Oohxigen anima a tothom a sumar-se a aquesta campanya solidària amb el comerç de proximitat. En aquest sentit, fa una crida a fer-ne difusió a través de les xarxes socials. Així, es pot etiquetar a la iniciativa mitjançant el seu compte a Facebook, Twitter i Instagram: @cadena_de_favors. A més, si etiqueteu @oohxigenpalafrugell i la botiga escollida, des de l’Associació de comerç de Palafrugell, compartiran les imatges penjades.

La COVID-19 porta nous associats

D’altra banda, malgrat la situació adversa dels negocis i establiments, la implicació d’Oohxigen s’està veient recompensada. En aquest sentit, malgrat l’aturada obligada per la COVID-19, l’Associació ha aconseguit 15 nous associats, arribant als 152.

Davant la situació complicada dels petits comerciants, l’Ajuntament de Palafrugell destinarà 350.000 euros per reactivar el comerç local i ajudar el teixit econòmic del municipi. Així, es promouran ajuts mitjançant la fórmula de vals per als ciutadans que es puguin bescanviar o altres fórmules que es considerin més adients. Vero Serralvo valora molt positivament aquesta iniciativa impulsada per tots els grups municipals.

L’entrada en vigor de la Fase 1 ha suposat una passa més per al comerç i els negocis del municipi que comencen a veure la llum. No obstant això, la implicació ciutadana tindrà molt a dir en que la recuperació sigui menys costosa.


Opinions dels lectors
  1. Susana el 19 de Maig de 2020 a les 11:34

    Los Comercios de PALAFRUGELL son más caros que en otras Ciudades,incluida Barcelona. Y no te devuelven el dinero. Por lo que es difícil comprar aquí.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).