Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Juli Fernández: “El dia a dia supera l’equip de govern”

Escrit per a 28 de Juliol de 2020

  • El cap de l’oposició, apunta que no s’han aprovat les convocatòries per les ajudes directes al sector comercial i turístic.
  • També alerta que la situació a l’hivern serà molt pitjor i que no té constància que l’Ajuntament hi estigui treballant.

El passat 15 de juny va fer un any que es va formalitzar el govern de Palafrugell format per ERC, Som Gent del Poble (SGdP) i Junts per Catalunya. El balanç d’aquests ja 13 mesos, per Juli Fernández és que “el dia a dia supera l’equip de govern de Palafrugell”. En aquesta entrevista també remarca la manca de lideratge de l’alcalde, “li costa molt prendre decisions”.

Davant de la situació esdevinguda arran de la COVID-19, Juli Fernández apunta que és en aquests moments quan s’ha de demostrar que s’està a prop de la gent que ho passa més malament. Així, és el moment de deixar les lluites polítiques, un fet que, segons el cap de l’oposició, el PSC ha demostrat amb escreix.

Malgrat que Fernández ha apuntat que serà després de l’estiu quan caldrà fer balanç de les actuacions del govern en relació a la crisi del coronavirus, s’ha mostrat crític amb la passivitat per aprovar les convocatòries per a les ajudes directes al sector comercial i turístic.

En aquesta línia el líder socialista de Palafrugell ha remarcat que aquesta tardança és per la manca de lideratge polític. En aquest sentit, ha recordat que ell ja va alertar que el ple extraordinari del maig per aprovar les mesures econòmiques arribava tard.

Un hivern complicat

La davallada de l’activitat turística i l’aturada durant la primavera farà que Palafrugell tingui un hivern molt complicat. Segons ha apuntat Juli Fernández la baixada d’ingressos dins del sector serà del 30% i l’atur podria arribar al 22%.

Tot i que Fernández és conscient que l’Ajuntament no pot arribar a tots els fronts. No obstant això ha remarcat que ha d’estar en els temes de màxima emergència per a les famílies: subminstraments, alimentació i habitatge. També ha recordat que cal evitar el tancament de negocis i establiments.

Un govern superat pel dia a dia

Davant d’aquesta situació el cap de l’oposició també ha lamentat la manca de sensibilitat amb un dels sectors més afectats per la pandèmia. A més, Fernández ha explicat que creu inapropiat informar als establiments de Llafranc sobre els canvis en les terrasses que hauran de fer l’estiu del 2021.

Per Juli Fernández tot aquest retard i aquesta accions posen de manifest que “el dia a dia supera l’equip de govern”. Fernández ho exemplifica amb les obres al carrer Manufactures del Suro i l’adequació del carril bici a la plaça del Sol.

Per tot això, en poc més d’un any, pel regidor socialista, l’actuació de l’equip de govern ha estat marcada per tres elements. D’una banda, les dificultats per prendre decisions, de l’altra la manca d’experiència i, per últim, la incapacitat d’alguns regidors de gestionar les àrees assignades. En aquest sentit, ha apuntat que la manera com s’ha tractat a Josep Salvatella no ha estat la idònia. Una actuació que segons Fernández recorda a la que ell va fer amb Maite Frigola (CiU) en l’anterior mandat i que tantes crítiques va comportar.

Podeu recuperar la conversa íntegra amb Juli Fernández, cap de l’oposició a Palafrugell, en la que també repassa altres problemes que han detectat en relació als barris al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *