Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Instal·len 50 plafons informatius a tots els nuclis de Palafrugell sobre les sancions de ser incívic

Escrit per el 7 de Maig de 2019

  • Un dels missatges que s’hi pot llegir és: “dipositar trastos i bosses a terra, fora dels contenidors, comporta una sanció de 400€!
  • Aquests plafons també inclouen imatge de trastos vells

Donem més detalls de la informació que vam avançar a Ràdio Palafrugell, al voltant de la instal·lació de diversos plafons informatius de les possibles sancions si no es feia una bona gestió dels residus.
Avui us podem dir que aquesta acció està formada per un total de 50 plafons de grans dimensions que, com us dèiem ahir, s’han començat posant als nuclis de platja Calella, Llafranc i Tamariu i també a Llofriu.
El missatges que s’hi poden llegir tenen com a objectiu acabar amb l’incivisme pel que fa referència a la neteja viària i la recollida de residus. Aquesta campanya consta de diferents elements comunicatius que s’han instal·lat en diferents punts del territori i on es pot llegir: “Dipositar trastos i bosses a terra, fora dels contenidors, comporta una sanció de 400€!”. Els tòtems fan un metre i mig d’alçada i s’han col·locat en un total de 50 punts distribuïts entre els diferents nuclis de Palafrugell. La col·locació d’aquests elements informatius, que inclouen fotografies de trastos vells, també serveixen per recordar a peu de carrer l’elevat cost que suposen les múltiples infraccions.
L’objectiu de la campanya passa per tenir una vessant informativa però al mateix per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de reciclar i tenir un poble el màxim de net. Cal recordar que si els trastos vells es deixen al carrer el dia que no correspon, o si qualsevol ciutadà posa les bosses al contenidor que no toca o les deixa a fora, a terra, aquesta acció té repercussions per a la convivència veïnal i a més, es pot sancionar amb multes de 400 euros.
Als diferents barris de Palafrugell aquest propers dies s’instal·laran un total de 25 tòtems, mentre la resta s’han distribuït en els diferents nuclis: 2 a Llofriu, 6 a Tamariu, 7 a Llafranc i 10 a Calella de Palafrugell.
La campanya, que se centra sobre la recollida de trastos, forma part del pla d’acció de l’Ajuntament per millorar el servei de recollida de residus i neteja viària, adequar-lo a les necessitats del moment, atacar l’incivisme i complir els objectius de recollida selectiva als quals obliga la normativa catalana en l’horitzó del 2020.
Algunes de les actuacions d’aquest pla d’acció ja s’han implantat, com la presència de dues informadores de carrer, la realització d’una enquesta ciutadana, el reforç del servei d’inspecció i l’increment de la periodicitat de recollida. L’objectiu és anar millorant el servei de manera que es visualitzi un municipi més net i ordenat i al mateix temps incidir sobre l’incivisme amb campanyes de caràcter informatiu i divulgatiu.

Un dels plafons instal·lats en un dels punts del municipi

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).