Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es donen els primers ajuts directes per reactivar el comerç local de Palafrugell

Escrit per el 29 de Juny de 2020

  • Són imports que van des del 10 fins als 40 euros per tal de reactivar el comerç local, un dels principals afectats per la crisi de la COVID-19.
  • L’ajuda es donarà de forma directa a totes les famílies, llevat d’aquelles que es trobin en situació d’atur, ERTO o pensió no contributiva que ho hauran de sol·licitar.

Avui dilluns dia 29 de juny es comencen a donar els primers ajuts directes per reactivar el comerç local de Palafrugell. Els imports que rebran els veïns i veïnes del municipi van dels 10 als 40 euros. Es tracta d’una ajuda directa per a les persones empadronades a Palafrugell a data 31 de desembre del 2019.

El comerç local és un dels que més ha patit les conseqüències de la pandèmia mundial. En aquest sentit, una de les mesures acordades per totes le formacions polítiques palafrugellenques era la de destinar un part en ajudes directes a les famílies per reactivar el comerç local.

L’import econòmic es donarà de forma automàtica a totes les unitats familiars de Palafrugell i, per tant, no cal demanar-lo. No obstant això, les persones en situació d’atur, ERTO o pensió no contributiva, sí que ho han de comunicar a l’Ajuntament. Aquesta tramitació es pot fer presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà o per internet des de la Seu Electrònica de la web de l’Ajuntament. En aquest sentit, el termini també comença avui 29 de juny i s’allargarà fins el 17 juliol.

La distribució dels imports es farà de la següent manera:

  • 1 habitatge fins a 2 persones, un ajut entre 10-20€.
  • 1 habitatge de més de 2 persones, un ajut entre 20-40€.
  • 1 habitatge amb persones en situació d’atur, ERTO o situació de vulnerabilitat  un ajut de 40-80€.

On es poden gastar aquests imports?

Els comerços beneficiaris d’aquests ajuts seran tots aquells que s’han vist obligats a estar tancats durant l’Estat d’Alarma. També els que han vist reduïts els seus ingressos de forma molt considerable.

La llista dels comerços adherits a la campanya es podran consultar properament a una APP que es crearà i també al web de l’Ajuntament. Es recomanarà el registre en aquesta aplicació per tal de saber quin import té assignat cada família, així com el saldo que resta.

Els comerços adherits a la campanya demanaran el NIF de la persona que ha rebut l’ajut i farà efectiu el descompte de la compra.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).