Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els plans de l’Ajuntament per refer Llafranc del Glòria

Escrit per el 24 de Febrer de 2020

  • Pau Lladó, regidor de Serveis i Mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell actualitza les darreres actuacions i què es farà a Llafranc per refer les incidències causades per Glòria

Un mes després de la borrasca Glòria encara es parlar de les incidències que va causar arreu del territori català. En aquest sentit, avui posarem la mirada en els plans de l’Ajuntament per refer Llafranc del Glòria.

Pau Lladó, regidor de Serveis i Mobilitat del consistori detalla a Ràdio Palafrugell en quin punt es troben les afectacions al passeig de Llafranc. Així, ha explicat que la darrera actuació ha estat col·locar uns “New Jerseys (blocs de formigó) en tot el passeig afectat.

Una de les poperes actuacions que es vol fer és la de construir un mur de contenció. No obstant això, val a dir que és una actuació que encara s’està valorant.

A més, Lladó també ha volgut posar el focus en el fet que estan ultimant la quantificació final del que va suposar el Glòria. Així, en els propers dies se sabrà quin és el cost total dels desperfectes, que ronda els 1,1 milions d’euros.

Divendres es van instal·lar tota una sèrie de blocs de formigó (New Jerseys) al passeig Francesc de Blanes de Llafranc

No a reduir el passeig Francesc de Blanes

D’altra banda, en els darrers dies ha sortit a la llum que Ajuntament i Costes negocien per finançar la reparació. Així, s’apuntava a que Costes només faria front a la reparació si es redueixen les dimensions del passeig marítim. En aquest sentit, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, confirma en aquest mitjà aquesta conversa telefònica. Remarca, però que no està tot tancat i que ara serà moment de renegociar amb Barcelona.

A més, Piferrer, assegura que no es reduirà la mida del passeig Francesc de Blanes de Llafranc, com reclama Costes. De fet, el batlle palafrugellenc així ho ha traslladat a la trentena de veïns i veïnes amb els que s’ha reunit el consistori aquest matí de dilluns.

Si finalment Ajuntament i Costes no arribin a cap acord, Piferrer assegura que el consistori té prou liquiditat per fer front a la reparació del passeig Francesc de Blanes de Llafranc.

D’altra banda, per tal d’agilitzar la reparació del passeig s’ha dut a terme un projecte per fases. Les dos primeres consisteixen en l’emplenament dels esvorancs i la instal·lació de més New Jerseys. Així, està previst, segons avança Piferrer, que les dues primeres estiguin fetes abans de Setmana Santa.

Per últim, com apuntava Lladó aquest matí s’ha traslladat a una trentena de veïns i veïnes de Llafranc els plans de l’Ajuntament per refer Llafranc del Glòria.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).