Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“El Jardí de la Dorothy”, el nou espai de relax als Jardins de Cap Roig

Escrit per el 5 de Juny de 2020

  • La Fundació “La Caixa” ha volgut crear aquest espai per recordar la figura de l’aristòcrata anglesa, Dorothy Webster que va ser la ideòloga dels Jardins de Cap Roig.

La Fundació “la Caixa” ha creat “El Jardí de la Dorothy“, el nou espai de relax dins dels Jardins de Cap Roig. Dorothy Webster va ser la creadora, juntament amb el seu marit, d’aquest paratge únic de la Costa Brava.

Situat a la dreta del començament del Camí de Cap Roig, “El Jardí de la Dorothy” està dedicat a la lectura i la relaxació. L’espai, envoltat de vegetació, compta amb petites fonts d’aigua, tarima de fusta, il·luminació i mobiliari adient per al repòs i l’esbargiment. Ens ho explica el director dels Jardins de Cap Roig, Josep Ollé.

D’altra banda, la Fundació Josep Pla de Palafrugell serà l’encarregada de realitzar activitats literàries per adults i famílies inspirades per aquest nou espai. S’han creat activitats enfocades en les figures literàries empordaneses com Josep Pla o Caterina Albert.

Així, entre d’altres hi haurà el “Vermut literari amb Josep Pla”, “Llegim i sentim”, “Follets entremaliats” o “Contes a dins la capsa”. Es pot consultar tota l’oferta al web dels Jardins de Cap Roig. Malgrat que aquestes activitats encara no es poden realitzar, l’entrada al recinte es va reobrir dilluns.

El Jardí de la Dorothy als Jardins de Cap Roig

Un espai amb plantes originals del 1935

A “El Jardí de la Dorothy “també s’hi poden trobar plantes recuperades de l’època de la construcció dels Jardins de Cap Roig.. Plantes que la pròpia Dorothy Webster va plantar l’any 1935 i que s’han recuperat amb tècniques d’esqueix o divisió de mates.

A més, el director dels Jardins de Cap Roig també ha explicat que s’han recuperat del Castell dues làmpades de ferro de la mateixa època. Unes peces fetes a mà pel coronel Woevodski, les qual donen llum a l’entrada de l’espai. Tot amb la voluntat de poder homenatjar el matrimoni Webster Woevodski que van ser els que van iniciar aquest paratge idíl·lic de Calella de Palafrugell.

D’altra banda, aquest no és l’únic espai dedicat que la Fundació “La Caixa” dedicarà als impulsors dels Jardins. Josep Ollé ha avançat que estan treballant en d’altres espais, tot i que no ha pogut donar detalls de com es farà.

Una de les làmpades creades pel coronel Woevodski l’any 1935 i que s’ha recuperat pel Jardí

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).