Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El 2 de juny reobren les escoles i instituts de Palafrugell

Escrit per el 29 de Maig de 2020

  • Les escoles bressol, però, encara no obriran per acabar d’adequar-se a la normativa.

L’entrada de la regió sanitària de Girona a la Fase 2 de la desescalada, comportarà que els centres educatius hagin d’obrir les seves portes. Així, el 2 de juny reobren les escoles i instituts de Palafrugell. Per la seva banda, les escoles bressol continuaran tancades.

La setmana passada el conseller d’Educació, Josep Bargalló anunciava com seria la reobertura de les escoles a partir de l’1 de juny. No obstant això, cada municipi i cada centre ho pot gestionar segons les necessitats de l’alumnat. En aquest sentit, Mònica Alcalà, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell destaca que s’està treballant a contrarellotge per l’obertura dels centres.

Per planificar quants nens i nenes assistiran a les escoles i instituts, els centres s’han posat en contacte amb les famílies. No obstant això, hi ha diferències entre l’etapa infantil (3-6 anys) i la primària (6-12 anys).

Atenent a les restriccions dels Departament, però, els alumnes de 6è de primària hi poden anar més d’un dia a la setmana si així ho necessiten.

El mateix passa a 4t d’ESO, per ser també un final d’etapa de l’alumnat, com a 2n de batxillerat. D’altra banda, davant d’aquest obertura imminent, Mònica Alcalà explica que ja s’ha fet la neteja i desinfecció de tots els centres.

Escoles bressol uns dies més tancades

Per la seva banda, segons avança la regidora, les escoles bressol de Palafrugell continuaran uns quants dies més tancades. Un cop s’acabin d’elaborar els plans d’obertura serà quan es podrà reactivar l’activitat. Un fet que no comporta infringir cap norma, ja que els protocols d’actuació són més complexes.

La tornada serà esglaonada i un punt que ha portat polèmica és garantir la seguretat dels mestres i professors. En aquesta línia, el sindicat majoritari de personal docent, USTEC·STEs, ha fet diverses reclamacions de cara al Pla d’obertura dels centres educatius en Fase 2. Entre d’altres aspectes, exigeixen test PCR a totes les persones treballadores, 3 torns de neteja diaris dels centres o l’ús de la pantalla facial protectora en el supòsit que s’hagi de realitzar una tasca que no permeti mantenir el distanciament físic indicat. Tot i aquestes peticions, dilluns vinent reobriran els centres a les regions en Fase 2. Dilluns és festa local al municipi, per tant, serà el 2 de juny quan reobren les escoles i instituts de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).