Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Denuncien una festa il·legal a la Cala d’en Massoni

Escrit per el 12 d'Agost de 2019

  • L’Associació Salvem el Golfet denuncia que els fets ja van tenir lloc l’any passat
  • Una quarantena d’embarcacions es van reunir en un entorn de màxima protecció ambiental, patrimonial i paisatgística

Salvem el Golfet ha denunciat que el passat cap de setmana va haver-hi una festa il·legal a la Cala d’en Massoni i a la Banyera de la Russa. Els fets van tenir lloc dissabte 10 d’agost i s’hi van reunir una quarantena d’embarcacions. Margarita Riera, presidenta de Salvem el Golfet detalla a Ràdio Palafrugell com es va desenvolupar la festa.

En un espai màxima protecció ambiental, patrimonial i paisatgística com a la Cala d’en Massoni, prop de 40 embarcacions van reunir-se per celebrar “L’Abarlofarra” com ho van anunciar els organitzadors. A més, cal recordar que l’indret forma part del PEIN i EIN Castell-Cap Roig, tant en el seu àmbit terrestre, com marítim; de la Xarxa Natura 2000.

La presidenta de Salvem el Golfet, Margarita Riera, explica a Ràdio Palafrugell com es van assabentar de la festa.

Riera també destaca que aquesta festa ja es va produir l’any passat. Així doncs, per la presidenta de l’associació és un fet doblement greu, atès que l’any passat ja van denunciar els fets al consistori.

En aquest sentit, també recorda que en la reunió mantinguda fa una setmana amb l’Ajuntament es va reclamar com estava la petició de col·locar boies en aquest punt.

Presentades dues instàncies als ajuntaments de Palafrugell i Mont-ràs

No obstant això, des del consistori se’ls va comentar que tindrien en compte la seva petició. D’altra banda, Riera també posa la mirada en els problemes mediambientals i quin ha estat el pas que ha fet l’associació.

Arran de l’incident de la festa il·legal a la Cala d’en Massoni i a la Banyera de la Russa, l’associació Salvem el Golfet ha presentat dues noves instàncies, als ajuntaments de Palafrugell i de Mont-ras. Denuncien la concentració d’embarcacions en una zona PEIN.

Margarita Riera a Ràdio Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).