Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El “Cork in Science and Applications” a Palafrugell

Escrit per el 21 de Maig de 2019

  • El 22 i el 23 de maig el Museu del Suro acollirà la 2a edició del “Cork in Science and Applications”
  • El congrés reunirà més de 100 experts al voltant de la innovació en el camp del suro

Coincidint amb la presentació de la nova etapa de l’Institut Català del Suro, també es van donar a conèixer els detalls del Congrés “Cork in Science and Applications” que tindrà lloc el 22 i el 23 de maig. El Museu del Suro acollirà aquesta segona edició que aplegarà un centenar d’experts sobre el suro i la innovació.

El “Cork in Science and Applications“, serà un congrés amb ponents internacionals que explicaran les últimes innovacions en suro. Aquestes van des del seu ús a la indústria vitivinícola fins a les noves aplicacions en altres sectors com l’aeronàutic o l’automoció. L’esdeveniment serà la presentació oficial de la nova etapa de l’ICSuro.

Albert Hereu, director de l’Institut Català del Suro remarca que el Cork in Science and Applications portarà a Palafrugell a experts d’arreu del món.

Albert Hereu, director de l’ICSuro

Per començar, hi intervindran ponents de països com Portugal, França, Canadà, Itàlia o Polònia. Com per exemple, Thomas Karwobiak, professor de la Universitat de Borgonya (França). Karwobiak parlarà sobre la transferència d’oxigen a través del tap de suro. D’altra banda, Cristina Verissimo, de la Universitat de Dalhousie (Canadà) explicarà els nous usos del suro a l’arquitectura. Per últim, entre d’altres també hi haurà la presència Vanda Oliveira, de la Universitat de Lisboa (Portugal). Oliveira farà una ponència sobre com afecta la sequera al creixement de l’alzina surera.

La Patrícia Jové, coordinadora del CSA’19, detalla que aquest congrés s’ha dividit en 4 grans blocs.

Patrícia Jové, coordinadora del “Cork in Science and Applications” n’explica els detalls

Per últim, s’ha de destacar que hi ha un acte obert. El dimecres 22 a la tarda hi haurà una xerrada oberta al públic sobre màrqueting i vi.

Col·laboradors del “Cork in Science and Applications”

Els principals patrocinadors del CSA’19 són el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, l’empresa surera J.Vigas i l’Ajuntament de Palafrugell. També ho són, el Centre de la Propietat Forestal i l’empresa Agilent Technologies, les empreses sureres Grup Oller i Trefinos, la Universitat de Girona, Europe Direct Girona, la Universitat de Borgonya, la empresa surera Manuel Serra i l’agrupació de productors de suro Quality Suber.

ICSuro com a referent

Des de la seva creació, l’ICSuro ha estat un instrument dinamitzador de la indústria surera amb l’objectiu de desenvolupar i promocionar un sector molt arrelat a les nostres comarques, basant-se en el foment de la qualitat i el control, la formació i la innovació, que l’han consolidat al llarg dels mercats vitivinícoles nacionals i internacionals més importants.

En aquesta nova etapa, la Fundació Institut Català del Suro vol consolidar el seu lideratge en investigació i en divulgació del sector surer, un sector amb molta projecció gràcies a la seva sostenibilitat intrínseca, que el posiciona com a paradigma de la nova bioeconomia circular.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).