Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Converses de literatura anglesa a Palafrugell

Escrit per a 25 d'Octubre de 2019

  • Un cicle de tres sessions en la que es tractarà de la literatura de James Joyce, George Orwell i Virgina Wolf.
  • És una proposta conjunta de la Biblioteca de Palafrugell, i les Fundacions Tom Sharpe i Josep Pla.

Miquel Berga, professor de literatura anglesa de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) serà l’encarregat de conduir les converses de literatura anglesa a Palafrugell. Aquest cicle comença el dissabte 26 d’octubre a la Biblioteca de Palafrugell i es posarà la mirada en el relat Els Morts de James Joyce. També hi col·laboren la Fundació Tom Sharpe i la Fundació Josep Pla.

L’escriptor i professor de la UPF ha recordat a Ràdio Palafrugell que Els Morts forma part del recull de 15 contes publicat sota el nom de Dublinesos. Per Berga, entre d’altres factors, ha exposat 2 claus per entendre l’èxit de Els Morts. D’una banda, perquè és el darrer del recull, el més extens i en el que es retrata millor la societat dublinesa de la seva època.

Per altra banda, també es pot explicar per l’adaptació cinematogràfica que John Huston en va fer. Un film que, per Miquel Berga, és un gran complement de la lectura.

Un tret característic de l’escriptor britànic era com radiografia la societat irlandesa de la seva època. En aquest sentit, Berga explica els 3 pilars en els que Joyce focalitzava la seva atenció en bona part de la seva literatura.

El fet que el format d’aquesta activitat sigui a mode de club de lectura, fa que la interacció amb els i les assistents sigui cabdal. A més, aquesta serà la primera de les converses de literatura anglesa a Palafrugell que es duran a terme.

Així doncs, dissabte a les 12h s’inaugura aquest cicle de lectures al voltant de tres escriptors en llengua anglesa. Un activitat organitzada de forma conjunta per la Biblioteca i les fundacions Sharpe i Pla.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *