Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Com serà l’Institut Nou Palafrugell?

Escrit per el 27 de Març de 2020

  • Conversem amb Mireia Pacreu que serà la directora del nou centre de secundària de Palafrugell.
  • Treball per projectes, llengua anglesa, la sostenibilitat, el pla lector, les STEAM i un programa contra l’assetjament, els pilars del nou institut.

El curs 2020-2021 Palafrugell tindrà un tercer institut. Seran tres línies de 1r d’ESO i estarà ubicat a l’edifici de l’escola Barceló i Matas. El nou centre havia de celebrar la jornada de portes obertes el passat 19 de març, però es va haver d’ajornar pel coronavirus. Per això, avui volem descobrir com serà l’Institut Nou Palafrugell.

Mireia Pacreu, actual coordinadora pedagògica de l’INS Baix Empordà, en serà la directora. Primer de tot la Mireia ha posat el focus sobre la línia pedagògica que seguirà el centre. Així, ha destacat el treball per projectes. Una metodologia que ja s’ha implantat a les escoles de primària i que al Nou Palafrugell se’n treballarà un per trimestre.

D’altra banda, un altre dels pilars dels centre serà potenciar la llengua anglesa. En aquest sentit, a més de les hores dedicades exclusivament a l’anglès també hi haurà classes que s’impartiran en anglès. A més, a cada matèria hi serà present com remarca Pacreu.

Aquesta línia pedagògica és molt similar a la que es treballa a primària. Per tant, segons apunta Pacreu, per l’alumnat el canvi a secundària no serà tan radical. A més, des del centre també faran que cada professor imparteixi més d’una matèria. Així, es poden crear vincles més ràpid entre professors i alumnes.

Projectes STEAM

D’altra banda, la ciència, la tecnologia, les arts i les matemàtiques també seran un pilar de l’equip directiu del centre. En aquest sentit les STEAM es basa en treballar totes aquestes matèries de forma global. A més, també incentiva que l’alumnat hagi de fer recerca per resoldre el repte que se’ls hi planteja.

Mireia Pacreu també ressalta que aquesta metodologia potencia el treball en equip i la mirada crítica. D’altra banda, a més dels aspectes que s’han anat repassant, durant l’entrevista també s’ha posat el focus sobre el pla lector. Cada dia després de pati tots els i les alumnes tindran 30 minuts de lectura a partir dels llibres que ells mateixos escolliran dels que els hi posaran a disposició .

Programa contra l’assetjament

L’Institut Nou Palafrugell també tindrà un programa contra l’assetjament que estarà inclòs dins de les accions del pla tutorial i de l’orientació educativa. Aquest programa està coordinat per Lídia Lara, secretària de direcció. Tindrà tres àmbits d’actuació: la prevenció, la detecció i la intervenció de l’assetjament entre iguals.

De cara als propers anys, també apunten a la possibilitat de crear un programa de joves referents o de tutoria entre iguals.

Així doncs, principalment de la mà de la directora del nou centre de secundària de Palafrugell, Mireia Pacreu hem conegut com serà l’Institut Nou Palafrugell. Podeu descobrir més detalls a través dels vídeos que comparteixen a les xarxes socials (@INS_Palafrugell).

Per últim, recorden que tots els nens i nenes de Palafrugell que iniciïn l’ESO el proper curs tenen les mateixes possibilitats d’obtenir una plaça. Palafrugell és zona única i no es donarà prioritat per proximitat, ni tampoc per haver cursat la primària al Barceló i Matas.

D’altra banda, podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Mireia Pacreu al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).