Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Adéu a la Llibreria Mediterrània de Palafrugell

Escrit per el 17 de Setembre de 2019

  • Després de 30 anys d’activitat el proper 30 de setembre la Mediterrània baixarà la persiana per darrera vegada.
  • Un grup de persones del municipi i de la comarca treballen per poder reobrir la llibreria.

El 30 de setembre es dirà adéu a la Llibreria Mediterrània de Palafrugell. Joan Aliu ha concedit una entrevista a Ràdio Palafrugell per explicar que el principal motiu de tancar ha estat la manca de relleu generacional. No obstant això, encara hi ha una escletxa per tal que la llibreria pugui tornar a obrir les seves portes.

L’any 1988 la Llibreria Mediterrània obria les seves portes al carrer de la Tarongeta amb la voluntat de vendre llibres. Amb el pas dels anys, però, Joan Aliu, el propietari del negoci va creure necessari ampliar l’oferta. Així, des del 2004 es van oferir tertúlies, concerts, havaneres i, fins i tot, batejos.

Tota aquesta proposta paral·lela ha comportat un desgast físic i mental que ara no es veuen capaços d’assumir. Aquesta ha estat una decisió difícil que, de fet, ja fa mesos que els hi rondava pel cap.

D’altra banda, així com la llibreria ha anat evolucionant, els clients de la Mediterrània s’han mantingut molt fidels. En aquest sentit, Aliu recorda que quan van decidir ampliar les activitats ja les van fer pensant en el públic que tenien. No obstant la fidelitat, és complicat poder mantenir la viabilitat del negoci.

Moviment ciutadà per salvar la Mediterrània

El tancament de la Mediterrània no ha passat desaparcebut entre el teixit social de Palafrugell i de la comarca. Entre d’altres persones, Carme Fenoll, Cyril Torres i Martí Sabrià, volen tirar endavant un projecte per tal que la llibreria continui en marxa. En Joan Aliu espera que aquest moviment fructifiqui.

D’altra banda, també ha volgut remarcar quines serien les claus perquè aquest projecte funcionés.

Un dels fets que més greu li sap a Joan Aliu és el de perdre el contacte amb els clients. Uns clients que ha definit com amics i que espera poder continuar veient si el projecte de reobertura de la Mediterrània tira endavant.

Així doncs, s’està treballant per evitar l’adéu de la llibreria Mediterrània de Palafrugell. Des d’aquesta sintonia seguirem informant d’aquest projecte que ha nascut de la pròpia ciutadania.

Conversa íntegra amb Joan Aliu, responsable de la Mediterrània
Adéu a la llibreria MediterràniaAdéu a la llibreria Mediterrània de Palafrugell
L’Adela, en Joan i la Mercè de la Llibreria Mediterrània de Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).