Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Xerrada sobre el tir amb arc a la Biblioteca

Escrit per a 5 de Març de 2020

Avui a les 19.30 hores tindrà lloc a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Palafrugell una xerrada per aprofundir sobre la història, les tècniques i la filosofia del tir amb arc. Xavier Pujol, arquer del Club Arquers Esclanyà, serà el protagonista de l’activitat.

El Club Arquers Esclanyà s’inaugurà al novembre de l’any 2010 i se situa a l’antic camp de futbol d’Esclanyà amb 90 metres de llargada, una magnitud que li permet acollir competicions de la Lliga Catalana o del Campionat de Catalunya de tir amb arc. El camp disposa d’una orientació de sud cap a nord, unes característiques molt valorades pels arquers professionals perquè mai són enlluernats pel sol. Pujol remarca que les instal·lacions compleixen totes les normatives de seguretat.

Segons Pujol, el tir amb arc és un esport minoritari, però amb un públic molt general, sense diferències de gènere o edat. Comenta que, fins i tot, han tingut arquers majors de 80 anys.

El club competeix en campionats, però no és obligatori pels seus usuaris. Les instal·lacions poden ser usades tant per esportistes que es preparen per a competir com per practicar l’esport per gaudi.

L’Escola de Tir amb Arc del Baix Empordà és una institució molt lligada al Club Arquers Esclanyà que nasqué amb el propòsit d’ensenyar l’esport als infants de les escoles dels municipis de Palafrugell i Begur.

Podeu recuperar la conversa íntegra de l’Ariadna Ferrer a Xavier Pujol, arquer del Club Arquers Esclanyà, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *