Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un estiu amb un mar més càlid de l’habitual

Escrit per a 23 de Setembre de 2019

  • Josep Pascual, de l’observatori de l’Estartit fa balanç de com ha estat l’estiu 2019
  • Càlid, poc plujós i amb una temperatura del mar més alta de l’habitual

Avui a les 9:50 del matí hem entrat a la tardor de forma oficial. Per aquest motiu, des de Ràdio Palafrugell hem volgut fer balanç del que ha estat aquest estiu 2019. Josep Pascual, de l’observatori de l’Estartit ens ha explicat que ha estat un estiu amb un mar més càlid de l’habitual. A més, també ha tingut unes temperatures més altes que la mitjana.

Habitualment es té la sensació que cada estiu que passa ha estat més càlid i menys plujós que l’anterior. Però, realment què diuen les observacions? Avui hem preguntat a l’observador meteorològic de l’estació meteorològica de l’Estartit, Josep Pascual si aquesta percepció és certa.

Primer de tot, Pascual ha donat la raó a tots aquells que tenien aquesta sensació. Així, les dades que ha recollit donen un estiu escàs en pluges, destacant la poca precipitació del juliol i l’agost. No obstant això, sí que durant el setembre hi hagut preicipitacions més importants.

D’altra banda, pel que fa referència a la temperatura ambiental, Josep Pascual ha destacat que aquesta ha estat per sobre la mitjana. Així, el juliol i l’agost han estat entre 1 i 2 graus per sobre la mitjana climàtica.

Temperatures de rècord al mar

No obstant aquestes dades, el fet més destacat per Josep Pascual és referent a la temperatura de l’aigua del mar. En aquest sentit, la temperatura mitjana del juliol ha estat la més alta dels darrers 46 anys.

També a l’agost es va superar la màxima temperatura del mar registrada per l’observatori de l’Estartit que té mesures des de l’any 1973. Tot i que, aquesta temperatura de rècord no es va mantenir durant gaires dies.

D’altra banda, recordem que aquestes altes temperatures de l’aigua va provocar que durant uns dies a Tamariu i Llafranc algunys banyistes tinguessin la sensació d’urticària en banyar-se.

Així doncs, enguany ha estat un estiu amb un mar més càlid de l’habitual, així com poc plujós i amb una temperatura ambiental entre 1 i 2 graus per sobre la mitjana.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *