Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sensibilització i mà dura per evitar els abandonaments

Escrit per a 25 de juny de 2019

  • Àngel Viladegut, responsable de l’Associació Protectora d’Animals Rodamón del Baix Empordà passa per Ràdio Palafrugell
  • Amb l’arribada de l’estiu es viuen repunts en l’abandonament dels gossos

El responsable de l’APA Rodamón del Baix Empordà, Àngel Viladegut, aposta per la sensibilització i la mà dura per evitar els abandonaments dels animals de companyia.

L’estiu és un moment crític per als més peluts de les cases. En aquest sentit, els gossos són els principals perjudicats i són els que solen ser més abandonats, respecte altres mascotes. A més, Viladegut recorda que “a Palafrugell i al Baix Empordà tenim dues èpoques crítiques: l’estiu i a la tardor, per la tema de la cacera.

En aquest sentit, Àngel Viladegut ha explicat que en aquest 2019 el nombre de gossos recollits se situa en 229. D’aquests, no tots han estat abandonats, ja que n’hi ha que han estat perduts i són recuperats pels seus amos.

No obstant aquest dues èpoques més conflictives, actualment l’APA Rodamón passa per un bon moment pel que fa al nombre d’adopcions, respecte dels gossos que recullen.

Per tal de lluitar contra els abandonaments, Àngel Viladegut té clar que cal lluitar per la sensibilització de les persones. En aquesta línia, el reponsable de la protectora remarca la importància de tenir identificats i censats els animals de companyia.

Denúncies a través de les xarxes socials

Malgrat que no és habitual, en les darreres setmanes s’han pogut veure diversos vídeos de gent abandonant gossos a l’entrada de la protectora. En aquest sentit, les xarxes socials hi juguen un paper molt important. Viladegut ressalta que gràcies a elles s’han pogut identificar els autors de l’abandonament de 6 cadells de gos.

Podeu veure els vídeos dels abandonaments enregistrats per les càmeres de seguretat de la protectora a través de l’enllaç a la pàgina de Facebook de l’associació.

Així doncs, per Àngel Viladegut hi ha dues claus: sensibilització i mà dura per evitar els abandonaments dels animals de companyia.

Àngel Viladegut, responsable de l’APA Rodamón Baix Empordà

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *