Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Semàfor per a persones invidents a Palafrugell

Escrit per a 28 d'Octubre de 2019

  • S’ha instal·lat a l’avinguda Espanya del municipi, concretament davant l’Escola Carrilet.

Primer semàfor intel·ligent per a persones invidents a Palafrugell. Mitjançant un dispositiu sonor ajuda a travessar el carrer amb una major seguretat quan el semàfor està en verd. Cal esmentar que aquest conjunt de dos semàfors es troba situat a l’avinguda Espanya del municipi, concretament davant l’Escola Carrilet. En aquest sentit, a les entrades i sortides de l’escola hi transita un alt volum de vehicles i de vianants.

Així doncs, les persones invidents, a partir, d’ara ja poden desplaçar-se per aquest espai de Palafrugell d’una manera més segura. Es tracta d’un sistema d’avisadors acústics per a invidents que funciona amb un comandament del qual disposen (facilitat per l’ONCE) per activar quan s’acosten al pas de vianants. Així, quan s’activa, el semàfor emet el senyal que indica que ja es pot travessar. Per tant, la persona invident pot saber quan el semàfor està verd a través del so. D’altra banda, quan s’està a punt de posar en vermell, el so s’accelera per avisar de la circumstància. Així, s’aconsegueix que els avisos acústics només s’activin quan algú ho requereix expressament prement el botó. 

Segons el regidor de Mobilitat, Pau Lladó, “aquesta és una nova acció per fer un municipi més segur i més inclusiu. L’adaptació dels elements de la via pública és un eix bàsic per a nosaltres, ja que considerem que primer són les persones i treballem per un Palafrugell segur, sostenible i social”.

El semàfor per a persones invidents és la primera actuació que realitza el Departament de Mobilitat de la Policia de Palafrugell en aquesta línia. L’objectiu és seguir treballant en aquesta línia inclusiva a altres indrets del municipi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *