Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Renovació dels estatuts dels Consells dels nuclis

Escrit per el 13 de Febrer de 2020

  • El Consell de gestió de nuclis de Palafrugell engega un procés participatiu per renovar els Estatuts.

A través de la consulta a la ciutadania i de les propostes dels seus membres, s’ha posat en marxa la renovació dels estatuts dels Consells de gestió dels nuclis de Palafrugell . Els estatuts daten del 2012 que és quan es van crear aquests organismes. Ho expliquen a Ràdio Palafrugell Lídia González, cap de Govern ObertRenovació dels estatuts dels Consells dels nuclis i Úrsula Dorado, tècnica de relacions ciutadanes i participació de l’Ajuntament de Palafrugell.

La tasca dels Consells de gestió dels nuclis és ser el nexe d’unió entre les necessitats dels nuclis, Calella, Llafranc, Llofriu i Tamariu i el consistori. Una tasca que, segons expliquen Úrsula Dorado i Lídia González, es manté en funcionament des de 2012.

Els Consells se solen renovar cada quatre anys, coincidint amb les eleccions municipals. No obstant això, la finalitat dels seus membres es manté vigent, sobretot amb el procés d’actualització dels Estatuts.

Per participar en aquest procés es pot fer a través de la plataforma Decidim. Un espai que serveix per unificar tots els processos participatius que té en marxa l’Ajuntament. Una eina per donar veu als ciutadans de Palafrugell.

El futur de les propostes

Tanmateix, el passat divendres 7 de febrer va tenir lloc una reunió amb tots els Consells. En aquesta trobada, els membres i regidors dels diferents Consells- segons expliquen les convidades- van aportar idees sobre les propostes ja existents.

En base, doncs, a les decisions de la reunió i les enquestes de la plataforma, l’objectiu és arribar a un acord sobre quines propostes es duran a terme.

Podeu escoltar l’entrevista íntegra al voltant de la renovació dels estatuts dels Consells dels nuclis de Palafrugell a l’enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).