Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Rècord de participació a la 6a Run4Cancer

Escrit per a 10 de Febrer de 2020

  • Més de 5.000 persones participen a la 6a edició de la marxa que té lloc a 8 punts de les comarques gironines.
  • Palafrugell supera per primera vegada les 600 persones amb 690 participants.

Rècord de participació a la 6a Run4Cancer. Per primera vegada ha superat els 5.000 participants en les vuit poblacions de les comarques gironines que hi han participat. Així, sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 5.040 persones de totes les edats han participat en aquest esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer.

Aquesta cursa és l’unica que se celebra al mateix temps en vuit poblacions gironines de set comarques diferents. Un any més, la cursa amb més afluència de participants ha esta la d’Olot (Garrotxa), amb 1.100 inscrits. La segona ha estat la de Porqueres. La població del Pla de l’Estany ha doblat el nombre d’inscrits respecte l’any passat, passant dels 385 als 780 participants.

Palafrugell supera la barrera dels 600 participants

Així doncs, enguany hi hagut un rècord de participació a la 6a Run4Cancer. També a Palafrugell, on per primera vegada s’ha superat la xifra de 600 participants. De fet, s’ha quedat a les portes dels 700, i és que 690 solidaris es van moure pel càncer al municipi. En aquest sentit, Palafrugell va ser el tercer municipi amb més participació.

A continuació hi va haver Figueres (Alt Empordà) amb 680; 650 a Riudellots de la Selva (Selva Interior); 520 a Salt (Gironès); 450 a Tossa de Mar (Selva Marítima) i 170 a Planoles (Ripollès).

Per tot això, des de la Fundació Oncolliga Girona valoren molt positivament la xifra total de participants, que un cop més creix respecte l’any anterior, quan es van animar a prendre-hi part 4.228 persones.

Rècord de participació a la 6a Run4Cancer
Sortida de la 6a edició des de Palafrugell

Els participants han rebut una samarreta i una bossa commemoratives de l’edició, així com esmorzar a l’arribada. Gràcies a la col·laboració de Frit Ravich i Aneto s’ha pogut obsequiar també els participants amb un tetrabrick de caldo i una bossa de fruits secs, fins a esgotar existències. A més de les curses, en algunes poblacions s’han organitzat també activitats complementàries, com ara sessions de zumba o d’escalfament.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa ha aplegat corredors habituals que han optat majoritàriament per la modalitat de 10 km., i també un públic més familiar que ha preferit fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant.

La iniciativa, que va néixer l’any 2015, té un doble d’objectiu. D’una banda, recollir fons per finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies (suport psicològic, fisioteràpia, estètica oncològica, banc de perruques, préstec de material, llar-residència, etc..). De l’altra, es converteix en una oportunitat per promoure l’activitat física, un hàbit saludable que pot ajudar a prevenir l’aparició del càncer.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *