Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Problemes de mobilitat als carrers Bailén i Nou

Escrit per a 9 de Desembre de 2019

Fa unes setmanes a través de les xarxes socials diversos veïns i veïnes dels carrers Bailén i Nou mostraven la seva queixa pels habituals problemes de mobilitat en aquest creuament. En aquest sentit, ens hem posat en contacte amb Pau Lladó, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell. Així, amb ell hem comentat els problemes de mobilitat als carrers Bailén i Nou.

Després de la reforma del carrer Torres i Jonama efectuat fa dos mesos, l’àrea de Mobilitat es va posar com a objectiu la resta de carrers paral·lels de la zona. En aquest sentit, Pau Lladó remarca a Ràdio Palafrugell que els problemes de mobilitat en aquesta zona s’arrosseguen des de fa molts anys.

Així doncs, la configuració d’aquests carrers provoca que pugui haver-hi problemes en el trànsit d’aquesta zona. Segons Lladó, uns dels principals factors és l’excés de velocitat dels vehicles que hi circulen.

Un parell de setmanes enrere es va produir un nou accident a la cruïlla dels carrers Bailén i Nou. Posteriorment, des de l’Ajuntament es va procedir a repintar l’Stop del carrer Nou. Una actuació que ja estava prevista segons explica el regidor de Mobilitat. No obstant això, reconeix que no és un creuement segur.

Diverses possiblitats sobre la taula

Per tal de fer front als problemes de mobilitat dels carrers Bailén i Nou i, també de la resta d’aquesta zona cèntrica de Palafrugell, Pau Lladó ha avançat que ja han dut a terme un estudi. Un estudi que posa sobre la taula diverses mesures a prendre, com pot ser un canvi de direcció o disminució de la velocitat.

L’estudi de la mobilitat d’aquests carrers s’ha dut a terme a través d’un aforador. Una eina que dona informació de la quantitat de cotxes i la velocitat a la que circulen.

Amb tot, Lladó no ha pogut avançar quina mesura es prendrà. En aquest cas no ha volgut mullar-se perquè aquest en aquest tipus de modificacions s’han de tenir en compte diversos elements. Podeu recuperar la conversa íntegra amb el regidor de Mobilitat i Serveis de l’Ajuntament de Palafrugell en el següent arxiu.

problemes de mobilitat als carrers Bailén i Nou.
La senyal de STOP recentment repintada al carrer Nou de Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *