Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació dels Estudis del Baix Empordà

Escrit per a 21 de Febrer de 2020

  • La Biblioteca de Palafrugell acull a les 19h la presentació del volum número 38, en el que hi ha 3 estudis vinculats al municipi.

Avui a les 19h a la Biblioteca de Palafrugell es farà la presentació dels Estudis del Baix Empordà. Aquest serà el volum número 38 dels estudis. Per aquest motiu, hem conversat amb Francesc Aicart, president de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà (IEBE).

El volum 38 ja es va presentar a Sant Feliu de Guíxols el passat mes de novembre, avui, però, arriba a Palafrugell. Francesc Aicart recorda que porten, pràcticament 40 anys publicant articles de recerca relacionats amb la comarca.

El president de l’IEBE ha remarcat que la publicació d’enguany supera les 400 pàgines. En concret, hi ha un total de 8 estudis, 3 relacionats amb Palafrugell, 3 sobre la Bisbal, 1 de Sant Feliu de Guíxols i un darrer de Vall-llobrega.

Així doncs, com és habitual en aquesta publicació, no només hi ha un tema únic. Com s’ha explicat, hi ha 3 estudis relacionats amb Palafrugell. Aicart, però, apunta que durant la presentació es posarà el focus sobre els treballs de Maria Bruguera i Albert Juanola.

En aquest sentit, Bruguera i Juanola acompanyaran a Francesc Aicart en la presentació dels Estudis del Baix Empordà.

La recerca continua

Després de gairebé 40 anys publicant treballs i estudis de recerca sembla impossible que se’n puguin continuar trobant. No obstant això, Aicart remarca que sempre hi ha històries i temes que han quedat invisibilitzats o en l’oblit pel pas del temps.

En aquesta línia, Francesc Aicart avança a Ràdio Palafrugell un dels estudis que es podrà veure en l’edició del 2020. Així, ha explicat que hi haurà fins a 3 estudis dedicats a episodis relacionats amb la Guerra Civil que van passar al Baix Empordà.

D’altra banda, amb el president de l’IEBE hem conversat sobre l’estat actual de l’Institut i altres temes. Podeu recuperar la conversa íntegra amb Francesc Aicart a l’enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *