Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació de ‘El fill de l’italià’ de Rafel Nadal

Escrit per a 26 de Juny de 2019

  • La novel·la del periodista gironí ha estat distingida amb el Premi Ramon Llull 2019
  • Guillem Terribas explica a Ràdio Palafrugell els detalls de darrer llibre del prolífic escriptor

La Biblioteca de Palafrugell acull avui dimecres a les 19.30h la presentació de El fill de l’italià, la darrera novel·la de Rafel Nadal. El periodista gironí ha estat distingit amb el Premi Ramon Llull 2019 per aquest llibre que gira entorn una història real que va succeir a Caldes de Malavella l’any 1943.

En paraules del propi autor, la novel·la “és un viatge a la recerca de la pròpia identitat i la història extraordinària d’un amor secret que ens portarà a descobrir l’odissea d’un grup de mariners italians que es van refugiar a Caldes de Malavella el 1943”.

El llibreter i activista cultural, Guillem Terribas ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per donar més detalls d’aquest llibre. En aquest sentit, Terribas ha destacat que El fill de l’italià es va començar a forjar durant la presentació de La maledicció dels Malpisano, precisament a Caldes de Malavella.

De nou la realitat com a punt de partida

D’altra banda, Guillem Terribas ha confirmat que en aquesta obra, Nadal segueix una línia continuïsta. La de narrar històries que tenen com a punt de partida la realitat. Així, com s’ha pogut llegir en d’altres novel·les, El fill de l’italià també parteix d’un fet verídic.

En aquest cas la història se centra en la figura d’en Mateu. Un nen que creix en una família trencada que no se sent seva. En aquesta línia, des de petit lluita per deixar enrere els crits, les baralles i la misèria de la Mina, la casa més pobra de Caldes de Malavella, la que tothom evita. Aviat descobreix que els seus orígens s’amaguen darrere d’un secret: el poble està marcat per l’odissea d’un miler de joves mariners italians que s’hi van refugiar en plena Segona Guerra Mundial. Així doncs, ells són els supervivents de l’enfonsament del cuirassat Roma, bombardejat pels alemanys el 9 de setembre de 1943. Per aquest motiu, 60 anys després, en Mateu decideix buscar el seu pare.

Per tant, si voleu saber més detalls d’aquesta novel·la, no us perdeu la presentació de El fill de l’italià. A les 19.30h a la Biblioteca de Palafrugell.

Conversa íntegra amb Guillem Terribas sobre El fill de l’italià i Rafel Nadal

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *