Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació de “1 fill inesperat i 1 sofà” de Gemma Vilanova

Escrit per a 4 d'Agost de 2020

  • L’escriptora plasma en un llibre com és la vida del seu fill, en Josep, diagnosticat amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).
  • La presentació serà aquest dimecres a les 19h al pati de la Biblioteca de Palafrugell.

Aquest dimecres 5 d’agost la Biblioteca de Palafrugell acull la presentació del llibre 1 fill inesperat i 1 sofà. La vida amb en #JosepValent. Abans però, Gemma Vilanova, autora del llibre i Ferran Mascaró marit i pare d’en Josep han visitat Ràdio Palafrugell per fer un avançament.

La publicació 1 fill inesperat i 1 sofà explica la vida d’en Josep, el fill de la Gemma Vilanova i en Ferran Mascaró. En Josep està diagnosticat amb TEA, Trastorn de l’Espectre Autista. Així en el relat en primera persona de la Gemma es plasma què va suposar rebre aquesta notícia.

La idea de fer un llibre al voltant de la vida del seu fill va sorgir arran del hashtag #JosepValent. Una etiqueta que va néixer de la voluntat de donar a conèixer que és el TEA. Així, a partir d’aquestes publicacions una periodista es va posar en contacte amb ells per saber-ne més coses. Aquí és quan van detectar que hi havia interès per fer-ne un llibre.

Tot i que des dels primers mesos de vida d’en Josep ja van detectar que hi havia alguna cosa en ell diferent, no va ser fins als 2 anys quan van saber què hi havia. Tot i les sospites que tenien, abans del diagnòstic la Gemma i en Ferran no parlaven del tema per amagar la realitat. En aquest sentit, poder-ho expressar en un llibre pot servir d’ajuda per a les famílies que han de conviure amb persones diagnosticades amb algun trastorn autista.

Les mirades de la societat

Aquesta desconeixença al voltant d’aquests trastorns fa que la societat rebutgi allò que surt del que hauria de ser normal. La Gemma i en Ferran avancen que hi ha un capítol del llibre que està dedicat a aquest tema. De fet, s’hi explica un incident que van viure a la platja de Tamariu.

Així malgrat que Mirades és el sisè capítol del llibre va ser el primer que va escriure. Unes mirades que l’escriptora remarca que estan plenes de prejudicis.

Per assisitir a la presentació de 1 fill inesperat i 1 sofà. en la que s’entrarà en més detalls s’ha de reservar trucant al 972 30 48 09. D’altra banda, també podeu recuperar l’entrevista íntegra amb la Gemma Vilanova i amb en Ferran Mascaró al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *