Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació aquest vespre del llibre ‘Agnés Varda, espigadora de realidades y ensueños’ i cinefòrum al TMP

Escrit per a 20 d'Agost de 2020

· A les 8 del vespre, al Teatre Municipal de Palafrugell, projecció del film ‘Cleo de 5 a 7’ (VOSE). L’acte anirà a càrrec de l’autora, Imma Merino, periodista i crítica de cinema. La introducció la farà l’activista cultural gironí Guillem Terribas. Cal reserva prèvia al 972 30 48 09. Aforament limitat.

La sessió està organitzada conjuntament amb la biblioteca del mateix municipi i acompanyarà la presentació del llibre escrit per la periodista i crítica de cinema Imma Merino, Agnés Varda, espigadora de realidades y ensueños. Àlex Cebollero, el capdavanter del Cine Club Garbí, explica que Varda va ser una figura molt important durant la Nouvelle Vague a França. A més, ella era l’única dona realitzadora dins d’un moviment envoltat d’homes de renom com Jean-Luc Godard i François Truffaut.

Agnès Varda va ser una figura molt rellevant al moviment cinematogràfic de la Nouvelle Vague a França i va deixar darrere seu una filmografia de més de 20 pel·lícules i documentals. A més a més, va ser la única dona realitzadora dins d’un moviment on eren els homes els que sobresurtien. Noms com Jean Luc Godard o François Truffaut eren els principals.
En el seu llibre Imma Merino ha adaptat la seva tesi doctoral sobre el que Varda deia ‘documental subjectiu’ i, fins i tot, també recull una llarga entrevista que li va fer. De fet, va ser probablement de les últimes entrevistes que se li van fer a la cineasta belga abans que morís.

Tota la filmografia de Varda està caracteritzada per la seva naturalitat i sobretot la seva llibertat per filmar. I sens dubte passarà a la jostòria com una realitzadora de la que tots en podem aprendre.

A més de la presentació, també es passarà al Teatre Municipal la película Cleo de 5 a 7. Una película representativa de la Nouvelle Vague i que Imma Merino li té gran estima.

Per últim, recordar que l’aforament de la presentació és limitat. Així, cal fer reserva prèvia al telèfon de la biblioteca de Palafrugell 972 30 48 09.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *