Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Viatge per la Mediterrània amb l’escriptor Rafel Nadal

Ràdio Palafrugell

Enmig d’una situació tan complexa, l’escriptor Rafel Nadal convida al lector a allunyar-se de les pantalles a través de la seva nova publicació “Mar d’estiu. Una memòria mediterrània”; un llibre que convida a endinsar-se en els records gràcies al recull de vivències, contes i viatges que conformen el seu territori natal.

 

Tot i no tenir el mateix component novel·lístic que altres obres, es tracta d’una literatura basada en la pròpia realitat de l’autor, la qual pretén apropar-se al lector a través dels espais físics i les sensacions que li produeixen el mar, el paisatge o el canvi d’estacions. Així mateix, el llibre arrenca amb un pròleg sobre els estius d’infantesa i adolescència a la seva pròpia terra; un precedent on l’escriptor narra el pas del temps, el descobriment d’altres paratges i el seu enamorament per la mediterrània.

A banda del pròleg, el llibre està format per cinc històries concretes a través de les quals el lector pot viatjar des del volcà de Stromboli fins a Icària, passant per diferents escenaris amb la seva corresponent vegetació, olor i cultura històrica. Tanmateix, aquest “mar d’estiu” que es vol transmetre a l’obra, contrasta amb el que l’autor anomena el “mar d’hivern”; un relat més tràgic que també hi ha d’apareixer, ja que “no s’entendria un sense l’altre”:

En darrer terme, l’escriptor assenyala la presència i la petjada històrica de Catalunya sobre altres zones del Mediterrani, com ara a les esglésies de la ciutat de Palerm o en les restes d’algun castell a Grècia.

Per més informació visualitzeu el següent vídeo: