Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Una reobertura de les escoles bastant desigual

Ràdio Palafrugell

Arran del permís de reobertura de les escoles, la tornada ha estat bastant desigual. Així, parlem amb la Núria Aupí, cap de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, per saber com ha sigut el procés d’aquest retorn. En aquest sentit, la tècnica ens parla sobre les diferències observades entre els cursos d’infantil i primària, els quals no han tingut gaires alumnes, i els de secundària, les formacions dels quals són més exigents.

En concret, ha explicat que, si bé es preveien unes xifres baixes al principi, semblava que s’animaria a causa de les necessitats de les famílies. Tanmateix, sembla que la dinàmica de treballar amb pocs alumnes es mantindrà. Per altra banda, els alumnes de secundària -sobretot de 4rt d’E.S.O. i 2n de Batxillerat- estan molt condicionats a reincorporar-se a causa de les exigències dels seus cursos. Així doncs, a part de les directrius establertes pel Departament d’Educació, cada centre s’ha gestionat a si mateix de cara a la reobertura.

Altrament, la Núria també ha parlat sobre la propera reobertura de les escoles bressol, la qual es produirà el pròxim 8 de juny. Segons la tècnica, els horaris es dividiran en dues franges, les quals aniran, o bé de 8 a 13h, o de 9 a 14h. A banda d’aquestes condicions, els infants hauran de tenir entre 1 i 3 anys, i les respectives famílies hauran de presentar un certificat d’empresa confirmant que treballen fora de casa.

En darrer terme, la tècnica afirma que les escoles s’obriran amb totes les garanties i una total seguretat. També afegeix que s’intentarà ajudar en el que es pugui a les famílies per tal que pugui haver-hi la millor conciliació possible.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra a través del següent enllaç: