Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tornen les visites guiades al Molí de Pals

Ràdio Palafrugell

A partir del proper divendres 12 de juny es reprenen les visites guiades al Molí de Pals; una ruta turística i històrica que permet conèixer el cicle de l’arròs de principi a fi mentre es gaudeix de la natura.

A través de la seva guia turística, Eva Gil, coneixem els detalls d’aquesta visita, la qual s’haurà d’adaptar a les mesures de seguretat pertinents. Així mateix, també ens avança que, de moment, la ruta no es podrà fer amb el trenet del municipi, també conegut com el Xiulet de Pals, degut a la nova normativa i a la gestió de l’ocupació. Així doncs, els interessats/des hauran de traslladar-se al punt de trobada de l’activitat amb els seus vehicles particulars.

Segons l’Eva, un cop es reprengui l’activitat del trenet, les visites podran variar depenent de la ruta que s’esculli. En aquest cas, la guia turística ens ha explicat l’activitat referent al Molí de Pals; un recorregut que inclou des de les visites als camps fins a l’explicació sobre com s’elabora el blanqueig de l’arròs:

Tanmateix, també es podrà gaudir d’altres rutes com ara la del nucli antic del municipi, amb la qual es pot conèixer el recinte Gòtic de Pals; i la dels pobles medievals, on es podran descobrir alguns dels llocs més encantadors de l’Empordà.

La importància de tenir cura per l’entorn

Per altra banda, la guia també ha parlat sobre l’ecoturisme responsable. Es tracta d’una iniciativa que s’ha de dur a terme per part dels visitants, els quals han de tenir cura i respecte per l’entorn natural que els envolta. Així mateix, aprofita per fer referència al respecte per la distància de seguretat que s’haurà de tenir entre les persones de cada grup.

En darrer terme, l’Eva recorda als interessats/des, que les visites de moment només es faran el cap de setmana, a no ser que calgui obrir algun altre dia de forma puntual. Més endavant, a mesura que augmentin les reserves, es començarà a funcionar cada dia. Recordeu que us podeu posar en contacte amb ella a través del correu info@elxiuletdepals.com o trucant al telèfon 628 597 972.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera de l’Eva Gil sobre les visites guiades, cliqueu al següent enllaç: