Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sanjosex presenta el seu nou disc “Dos somnis”

Ràdio Palafrugell

Fotografia: Moisès Negre-El Punt Avui

Arran del confinament, nombrosos artistes han hagut de conformar-se amb els balcons de casa seva per poder sentir la sensació de tornar als concerts. No obstant això, tot i encara no poder tenir contacte directe amb el públic, molts músics han seguit amb els seus projectes personals. Aquest és el cas de Carles Sanjosé, un artista bisbalenc i membre principal del grup Sanjosex.

El grup musical ha presentat el llançament d’un nou disc titulat “Dos somnis”; un projecte amb el qual l’artista volia sentir-se còmode amb allò que expliqués, així com amb la composició musical. El disc està format per 6 cançons molt personals i alhora temàtiques. Un exemple de cançó que reflecteix aquesta faceta més íntima és el tema “Dos somnis”, el significat del qual ens en parla el mateix cantant:

Malgrat fer uns anys que no componia a causa de la falta de temps, el cantant ha aconseguit mantenir l’essència dels seus gustos musicals. Tanmateix, s’hi han introduït nous aspectes units a l’eix de la paternitat i a les melodies tradicionals. Aquesta influència de la tradició, treballada prèviament amb en Carles Belda a “Càntut”, s’observa en aquest disc en cançons com ara “Els gegants”:

Un artista amb alternatives i projectes socials

Així mateix, tot i semblar que la temàtica gira al voltant d’aquesta pandèmia, el projecte no ha quedat afectat pel confinament, ja que s’havia gravat amb anterioritat. Això no obstant, la complexitat de la situació ha influït en la posada en escena, la publicació i la manera de vendre-ho. En conseqüència, s’han hagut de cercar alternatives per presentar el disc, com ara el concert en streaming que es va emetre el passat dissabte:

En darrer terme, l’artista rememora la seva participació en compromisos socials que, per ell, han tingut algun sentit, com ara la cançó dedicada al Trueta i el projecte conjunt amb altres artistes dedicat al Geriàtric de la Bisbal d’Empordà; un arxiu sonor creat amb temes de l’època de la gent gran que hi resideix. Altrament recorda que, d’aquesta experiència sanitària, sorgiran noves alternatives musicals per poder seguir oferint un bon producte cultural.

Per més informació visualitzeu aquest enllaç: