Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Resposta de l’alcalde a l’Associació Salvem El Golfet

Ràdio Palafrugell

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, aclareix els dubtes presentats per l’Associació Salvem El Golfet, després que l’entitat enviés unes instàncies per poder resoldre els desperfectes de la zona.

Des de Ràdio Palafrugell, s’ha emès un comunicat de la presidenta de l’Associació Salvem el Golfet, Margarita Riera. En concret, alerta novament de la impossibilitat d’accedir a la platja del Golfet a causa d’un despreniment de roques; un fet, per altra banda, denunciat anteriorment arran dels desperfectes ocasionats pel temporal Glòria.

Així mateix, l’alcalde argumenta quina ha estat la posició de l’Ajuntament de Palafrugell a l’hora de solucionar aquest problema. D’entrada, les conseqüències de la pandèmia i les darreres pluges han endarrerit les reparacions previstes per arreglar les conseqüències del temporal. En segon lloc, aclareix que la responsabilitat dels despreniments forma part del Departament de Territori i Urbanisme, el qual s’encarrega de preservar la costa catalana.

Paral·lelament, convé destacar que l’Ajuntament ha començat a fer un estudi dels costos que tindrien aquests desperfectes, ja que el departament ha advertit de la falta de pressupost. No obstant això, degut a la situació d’emergència econòmica actual, s’hauria de decidir si es poden fer càrrec d’aquestes despeses. Per altra banda, l’alcalde també afegeix que encara s’estan finançant altres obres com ara la del passeig Francesc de Blanes.

En darrer terme, l’alcalde ha parlat també sobre les restriccions que es produiran a les platges a partir de la Fase 2. En aquest sentit, s’ha aprovat una condició pressupostària per poder fer front a la contractació de vigilants, els quals s’incorporarien més endavant. De moment, es fixaran cartells per advertir de les mesures que s’han de prendre.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb l’alcalde a través del següent enllaç: