Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Marc Casanovas i Josep Piferrer i l’anul·lació de Festes de Primavera

Rubén Herranz Vieito

Parlem amb els dos caps visibles de les Festes de Primavera de Palafrugell per valorar el fet que per primera vegada en els més de 50 anys d’existència de l’esdeveniment s’hagi hagut de suspendre pel coronavirus. Així, ens hem posat en contacte amb Marc Casanovas, president de l’Associació de Colles de Festes de Primavera i també amb Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell i regidor de cultura.

La suspensió de les Festes de Primavera s’ha produït per la impossibilitat que les colles de carrossaires poguessin acabar les carrosses pel 31 de maig. En aquest sentit, el confinament per l’Estat d’Alarma les va agafar en plena preparació de les estructures. No obstant això, aquests dies han estat treballant en el vestuari i altres aspectes relacionats amb el Carroussel. Però, en el més important, les carrosses no han pogut avançar.

Per tot això, l’Associació i l’Ajuntament han decidit, de forma conjunta, que el millor, era anul·lar les Festes de Primavera fins el 2021. En aquesta línia, tant Marc Casanovas com Josep Piferrer han insistit que no volien fer unes festes a mitges. Per ambdós, això hagués suposat una passa enrera respecte el que s’havia aconseguit en els darrers anys.

Podeu recuperar la notícia en la que explicàvem que aquest any Palafrugell es quedava sense Carroussel Costa Brava i sense Festes de Primavera a l’enllaç. D’altra banda, podeu escoltar la conversa íntegra amb el president de l’Associació de colles i l’alcalde de Palafrugell al següent arxiu.