Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Associació Turística d’Apartaments actua contra l’intrusisme

Ràdio Palafrugell

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ha enviat cartes a tots els Ajuntaments de les comarques gironines per actuar contra l’intrusisme de lloguers il·legals. L’agrupació formada per més de 120 empreses i professionals del sector, representa a gairebé 12.000 allotjaments turístics. Tanmateix, una de les seves màximes premisses es basa en evitar l’aparició d’apartaments fraudulents.

A través de l’Esther Torrent, vicepresidenta de l’associació, s’han pogut conèixer alguns dels senyals més habituals per detectar aquesta mena d’apartaments, com ara els rètols sospitosos i els anuncis a les xarxes socials:

Així mateix, l’Esther recomana als usuaris tramitar els lloguers a través d’agències immobiliàries o gestors que siguin reconeguts i certificats. Això no obstant, si la recerca es fa a través d’una pàgina web, aquestes són les premisses a tenir en compte a l’hora de realitzar la reserva:

A banda de la gestió dels lloguers, la situació actual provocada per la Covid-19 ha exigit la creació de nous protocols de neteja i seguretat més estrictes. En aquest sentit, s’està formant a tots els professionals de l’associació per adaptar-los i fer plans de contingència a les seves empreses. A més, s’han hagut de fer certs canvis i inversions en els apartaments:

 

Tenint en compte aquestes mesures, l’objectiu dels professionals és procurar que l’usuari reservi en apartaments que donin les màximes garanties. Contràriament, els lloguers fraudulents no podran certificar que els allotjaments compleixin amb les mateixes condicions.

En darrer terme, la vicepresidenta ha mencionat que s’està treballant per promoure un segell de qualitat dedicat als professionals que gestionen apartaments turístics.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra de l’Esther Torrent clicant al següent enllaç: