Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Inici de la campanya contra el mosquit tigre a Palafrugell

Ràdio Palafrugell

Arran de les darreres pluges i el posterior augment de les temperatures, s’està creant un clima idoni per l’arribada del mosquit tigre. Des de l’Ajuntament de Palafrugell, ja s’ha donat l’avís per iniciar la campanya de control de plagues d’aquest mosquit; una actuació incentivada per la Diputació de Girona i el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter.

Segons el tècnic de l’Àrea de Medi Ambient, Sergi Travessa, aquesta espècie va arribar al 2008 a les comarques gironines i es va estendre amb molta rapidesa, ja que aprofita l’activitat i el desplaçament humà. A banda d’això, les zones amb més acumulació d’aigua i humitat són l’hàbitat adequat per desenvolupar-se. Així doncs, aquestes campanyes han hagut de crear tractaments per les zones municipals de més risc:

Respecte a Palafrugell, el tècnic relata que una tercera part dels carrers del municipi ha estat detectada com a productora de plagues, les quals es comencen a tractar el mes de maig i finalitzen a l’octubre. Tanmateix, la prevenció individual també pot ajudar a controlar l’aparició del mosquit evitant que el nostre entorn més proper no tingui zones amb acumulació d’aigua.

En aquest sentit, en Sergi recomana que se’n previngui l’expansió, no només pel fet de ser molestos, sinó també per la possible transmissió de malalties:

Darrerament, el tècnic recorda que, cada mes de juliol, acostumen a posar un punt informatiu a la zona del mercat de Palafrugell per poder resoldre dubtes. Això no obstant, encara no es sap si aquest any es podrà realitzar a causa de a la situació actual.

Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç: