Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El futur de les havaneres en temps de confinament

Ràdio Palafrugell

La música ha protagonitzat molts moments d’aquest confinament, no només en els balcons, sinó també a través de la viralització de balls i els concerts en streaming. No obstant això, tant aquest sector com la cultura en general, s’han vist molt afectats a causa de les nombroses anul·lacions d’actes. Així doncs, quin és el futur de les havaneres en temps de confinament?

En Carles Casanovas, membre del grup d’havaneres Port-Bo, relata l’esperança i la resignació amb la qual està vivint aquest confinament. Així mateix, tot i estar aprofitant el temps per transformar vells apunts en lletres, el compositor es mostra preocupat per la manca de feina. Aquests són alguns dels exemples d’actuacions suspeses que presenta el músic:

A banda dels concerts anul·lats, les celebracions que es mantinguin hauran de vigilar amb certs aspectes com ara la limitació d’aforament. Altrament, els grups d’havaneres també hauran de tenir en compte que el tipus de públic que abasten és considerat, actualment, gent de risc.

Malgrat que la situació laboral es troba en un moment crític, el compositor aprofita el confinament per agafar idees i treballar de forma telemàtica. Algunes de les tasques que més a fet han estat la publicació diària de les seves lletres ja existents i la creació de noves sobre el moment actual.

Així mateix, també s’ha unit a aquesta nova modalitat de fer actuacions en directe amb altres companys de professió a través de les xarxes socials:

En darrer terme, el compositor afirma tenir “molta sort dintre de la desgràcia”, ja que gaudeix de recursos tecnològics per poder mantenir, no només aquesta interacció social, sinó també el vincle familiar.

Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç: