Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Conversa amb Xavi Fortuny sobre el futur dels festivals

Ràdio Palafrugell

Fotografia: Arxiu personal-Catorze.cat

En darreres notícies s’han produït diferents debats i especulacions sobre el futur dels sectors cultural i musical. En concret, diverses entitats i grups musicals han fet de portaveu del treball que s’està fent des de casa per seguir creant contingut. No obstant això, existeix una part professional que va més enllà de la vocació i que necessita buscar alternatives per tornar a treballar.

Aquest és el cas de la companyia RGB Músic. Aquesta empresa, iniciada com una oficina de management, és ara una gran productora de festivals i promotora de sales de concerts i de grups musicals. El seu director, Xavi Fortuny, opina que és molt complicat posar-se a crear projectes sense saber realment què es podrà fer ni quin protocol s’haurà de seguir:

Tanmateix, el director relata que es va actuant segons el que diuen les fonts oficials, ja que tota preparació necessita un temps determinat. Així mateix, també planteja altres qüestions que s’han de tenir en compte, com ara la situació econòmica de la gent i la funcionalitat dels concerts en streaming:

Per altra banda, sorgeixen molts dubtes respecte a la celebració de festivals ja programats i la reobertura d’espais tancats com ara la Mirona (Salt). Tot i que algunes de les actuacions ja estan ajornades per l’any que ve, d’altres es planteja la possibilitat de poder-se celebrar gràcies a la zona i el moment en el qual es fan:

Això no obstant, el director afirma poder continuar treballant en altres àmbits musicals com ara el llançament del nou disc del cantant de Teràpia de Shock titulat “Massa”. Un projecte que, tot i no poder-se promocionar com es voldria, s’ha perfeccionat durant el confinament.

Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç: