Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell tindrà platges i cales lliures de fum la propera temporada turística

Escrit per a 22 d'Agost de 2019

  • S’iniciarà un procés de debat amb el sector turístic per convertir les platges i cales del municipi en espais lliures de fum

L’equip de Govern de Palafrugell ha decidit començar el procés per convertir tot el seu litoral marítim en espai lliure de fum de cara a la propera temporada d’estiu i ho farà després d’obrir un debat amb tots els sectors vinculats al turisme. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és conscienciar a la gent de les problemàtiques que pot generar el tabac en un espai natural com el de primera línia de costa. Amb aquest oferiment, per primera vegada al territori de Palafrugell, a tots els visitants i als usuaris de les platges es busca millorar els seus hàbits i evitar situacions de contaminació, tenint en compte que una sola burilla pot arribar a contaminar fins a 8 litres d’aigua. 

Joan Vigas comenta que aquesta iniciativa es fa amb temps per poder preparar tot el treball

En aquests moments el que s’està fent és estudiar com convertir les platges i cales del municipi en espais sense fum, així com posar en marxa aquesta iniciativa. Cal tenir en compte que la majoria de visitants que arriben a les platges palafrugellenques tenen un marcat perfil de turisme familiar. Per aquest motiu, abans d’implementar-ho es vol tenir un debat i obrir converses amb les instàncies econòmiques i tots els sectors vinculats al món del turisme per tal que ho valorin i en facin les aportacions oportunes, unes reunions que es podrien iniciar aquesta tardor.
Tot i això, tenint en compte que els visitants compten amb nuclis familiars on hi ha nens i nenes es vol treballar més el fet de la conscienciació que no pas en la restricció i la sanció. Per aquest motiu, no es valora sancionar ni multar, però sí que es treballarà per tal que es normalitzi a les platges dels nuclis de Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu i a la resta de cales el fet de no fumar i, paral·lelament hi hagi consciència de ser el màxim de curós amb el medi ambient i l’entorn.

Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde, comenta que tot l’equip de govern tenia molt clara aquesta idea

Amb les platges i cales que disposa el municipi la idea de l’equip de Govern municipal és que l’estiu vinent aquesta situació ja entri en vigor. I al mateix temps s’acompanyi d’informació i conscienciació amb l’objectiu que serveixi per eliminar el tabac i el fum de tot el litoral de Palafrugell, un del punts més preuat de la Costa Brava.

Les conseqüències del tabac

Cal destacar que segons dades del Govern de la Generalitat, a Catalunya es registren més de 9.000 morts a causa de malalties derivades del tabaquisme, sumant el fet que l’exposició involuntària al fum del tabac provoca 200 morts anuals. A més, en els nens, les possibilitats de patir malalties respiratòries agudes augmenten en un 60% i en un 50% les probabilitats de patir infeccions d’orella.

Entrevista sencera a Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde de l’ajuntament de Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *