Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell recordarà els 10 anys de la Nevada

Escrit per a 30 de Desembre de 2019

  • Del 13 de febrer al 12 de març se celebraran jornades sobre meteorologia i canvi climàtic.
  • Es demana la col·laboració ciutadana per fer una gran exposició fotogràfica per recordar la nevada del 2010.

Marc Heras, regidor del Medi Ambient ha parlat sobre la nevada del 2010. En aquest sentit, ha avançat que Palafrugell recordarà els 10 anys de la Nevada. Així, aprofitant aquesta data s’organitzaran conferències al voltant de la meteorolgia i el canvi climàtic.

Segons el regidor, aquesta efemèride servirà per celebrar els 10 anys de la nevada, la que tots recordem d’alguna manera o altra. Es farà homenatge a aquest dia amb un cicle de conferències divulgatives, adreçades a un públic general i enriquidores per a tothom.

El dia 13 de febrer hi haurà la jornada inaugural on explicaran el perquè de la nevada i els efectes que va tenir. Es podrà descobrir meteorològicament perquè va nevar aquell 8 de març del 2010.

Una de les activitats previstes és una exposició de fotografies i vídeos de la gent que va viure la nevada. Si es vol participar en aquesta exposició, els interessats han d’enviar aquestes fotos fetes pels veïns i amics del municipi a l’adreça nevada2010@palafrugell.cat. Marc Heras anima a tothom a participar-hi.

Diferents activitats i conferències programades

L’objectiu és donar a conèixer la nevada en si mateixa, però també volen tractar el tema del canvi climàtic i la sostenibilitat. L’emergència climàtica i social que gira entorn a tot això esdevindrà el tema principal de totes aquestes activitats.

Conseqüentment, s’han seleccionat una sèrie de propostes que no només seran conferències. Aquestes activitats complementàries de diferents formats seran per exemple exposicions, tallers, cursos, concursos etc., que puguin despertar l’interès de la gent sobre un tema tant important com és el canvi climàtic.

Les activitats programades dins del calendari 2020 són les següents que explica en Marc Heras. La nevada tindrà protagonisme en la primera de les conferencies. En les següents, la intenció és donar eines de coneixement d’informació de quina és la realitat del canvi climàtic. Es tractarà com afecta actualment, com està la situació referent als mars i oceans, l’afectació social i geogràfica, els riscos, i finalment en temes de proximitat, com afecta això localment a la Costa Brava i fins i tot a Palafrugell. Totes aquestes conferències divulgatives seran els dijous a 2/4 de 8 al Museu del Suro, a partir del 13 de febrer.

El 14 de març serà la Jornada final, l’única que surt una mica de les pautes del cicle. No serà un dijous, sinó que es realitzarà un dissabte. Marc Heras destaca que la intenció és portar a una persona mediàtica que parli sobre el tema i que faci un bon tancament.

Així doncs, durant més d’un mes Palafrugell recordarà els 10 anys de la Nevada del 8 de març del 2010.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *