Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell farà un nou aparcament al carrer de Pals

Escrit per a 26 de Juliol de 2019

  • Estarà ubicat a la part de baix de l’escola Barceló i Matas i tindrà capacitat per a 55 places
  • Paral·lelament, també s’habilitarà una zona d’esbarjo per a gossos

L’Ajuntament de Palafrugell acaba d’aprovar un projecte per construir un nou aparcament al carrer de Pals. Els terrenys es dividiran en dos espais; una part com a dipòsit de vehicles de la grua municipal i l’altre com aparcament públic. A més, en el mateix espai, també s’habilitarà una zona d’esbarjo per a gossos.

Actualment el projecte es troba en fase de licitació, no obstant un cop s’iniciïn les obres, aquestes tindran una durada aproximada de 4 mesos. L’aparcament públic constarà de més de 55 places, mentre que el dipòsit de vehicles de la grua tindrà capacitat per prop de 40 cotxes. L’àrea habilitada com aparcament de la grua municipal es delimitarà amb un tancament perimetral format per gabions amb una alçada mitjana aproximada d’uns dos metres. Ambdues zones d’aparcament disposaran d’enllumenat públic. A més, l’espai de la grua disposarà de sistema de videovigilància.

Nova àrea d’esbarjo per a gossos

D’altra banda, a més del nou aparcament al carrer de Pals, en aquest mateix espai també es preveu habilitar una nova zona d’esbarjo per a gossos. El recinte quedarà integrada dins l’espai públic i serà de lliure accés per a qualsevol ciutadà. No obstant això, des de l’Ajuntament s’implantarà una normativa d’aplicació per als usos a que es destinarà. Així, l’objectiu és convertir part de l’espai públic per compartir i en un lloc de convivència, per a les persones i per als gossos, amb unes normes que hauran de complir els propietaris de gossos per tal que les mascotes puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats amb respecte cap als altres. A més, l’àrea d’esbarjo per a gossos disposarà d’una font d’ús exclusiu per als gossos.

El cost aproximat per la construcció d’aquestes instal·lacions és de 265.000€.

Zona en la que se habilitaran les 55 places d’aparcament, el dipòsit de vehicles i la zona d’esbarjo per a gossos

Altres zones d’aparcament

D’altra banda, Lluís Ros, regidor d’Obra Pública de l’Ajuntament de Palafrugell ha explicat que en els darrers dies s’han habilitat altres zones d’aparcament a uns 10 minuts del centre.

Així s’han obert tres espais al carrer Daró, a l’Avinguda Josep Verges i Mata (davant del supermercat Veritas) al carrer Manufactures del Suro. Totes tres zones a 10 minuts del centre de la vila.

Malgrat que s’han obert per fer front a l’increment de població, la idea és que estiguin disponibles durant tot l’any. Lluís Ros, però, ha reconegut que passat l’estiu caldrà adequar-les amb una millor il·luminació.

D’altra banda, en els propers dies, també es millorarà la senyalització d’aquestes tres àrees d’estacionament.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *