Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell disposa de càmeres de control de vehicles

Escrit per a 14 d'Agost de 2019

  • Estan situades a les entrades i sortides del municipi
  • No tenen un caràcter sancionador, sinó que la seva utilitat és detectar possibles vehicles sospitosos

David Puertas, cap de la Policia Local de Palafrugell ha explicat que des del passat mes de juliol Palafrugell disposa de càmeres de control de vehicles. Els 10 punts on s’han situat aquestes càmeres corresponen a les entrades i sortides del municipi. El principal objectiu és fer lectura de les matrícules dels vehicles que accedeixen a la vila i als nuclis. Així doncs, no aplicaran sancions.

Palafrugell és una de les darreres poblacions de la comarca en disposar de càmeres de vigilància a les entrades i sortides del poble. Per Puertas aquesta era una eina necessària per adaptar-se a la nova delinqüència. De fet, també destaca que ajudarà al cos policial a avançar-se que pugui passar qualsevol incident.

A més, també poden ajudar a resoldre fets, lleus o greus, que hagin tingut lloc al municipi. Així doncs, una eina que segons el cap de la Policia palafrugellenca proporcionarà més seguretat al municipi.

D’altra banda, aquest estiu és la primera vegada que s’ha posat en pràctica aquesta nova tecnologia. En aquest sentit, Puertas remarca que encara han d’acabar d’ajustar el programari intern per treure-li el rendiment òptim.

Estudis d’impacte econòmic

Més enllà dels aspectes relacionats amb la seguretat, el fet que Palafrugell disposa de càmeres de control de vehicles també pot tenir una utilitat turística. Així, hi ha la possibilitat de tenir dades més acurades al voltant de quantes persones visiten el municipi. Per exemple, les càmeres podran ajudar a determinar el nombre de visitants durant la Cantada d’Havaneres, el Carroussel Costa Brava o pel Flors i Violes.

Així doncs, una nova eina tecnològica que incorpora la Policia Local de Palafrugell. De fet, aquesta se suma a l’adquisició de pistoles elèctriques Taser i les càmeres corporals que va adquirir el cos el passat mes de juliol.

Palafrugell disposa de càmeres de control vehicles
Un dels punts de control d’entrada i sortida de vehicles és la Plaça Floreal

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *