Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Oneja la bandera per presència de meduses a Llafranc i Tamariu

Escrit per a 3 de Juliol de 2019

  • Diversos banyistes han sofert picors després de banyar-se i s’ha pres aquest mesura
  • Des de l’Agència Catalana de l’Aigua no es descarten que les causes urticants siguin unes altres

El punt de socors de la platja de Tamariu ha rebut aquest matí avisos de diversos banyistes per picor després de banyar-se. Per aquest motiu, oneja la bandera de presència de meduses a Llafranc i Tamariu.

No obstant això, les consultes fetes a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) no han pogut determinar quin és l’agent causant de les molèsties. Tot, però, sembla indicar que l’origen pot ser un organisme natural. Les picades detectades als banyistes que han estat atesos al punt de salvament i socorrisme de Tamariu s’assemblen als símptomes causats per la gelatina que segrega l’espècie de medusa Rhizostoma pulmo, una gelatina que conté cèl•lules urticants. 

D’altra banda, però no es descarta tampoc que pugui tractar-se de pteròpodes, uns petits mol·luscs opistobranquis. Quan hi ha molta presència d’aquests animals a l’aigua, es poden clavar a la pell dels banyistes i pot donar la sensació que l’aigua piqui.

Això és un fet circumstancial, atès que les darreres analítiques realitzades per l’ACA a les platges de Palafrugell, van tenir uns resultats qualificats com a excel·lents. Aquest anàlisis es va dur a terme dins el Programa de vigilància i informació de la Qualitat de les aigües de bany pel període de control fins a 30/06/2019. Així doncs, malgrat que encara oneja la bandera per presència de meduses a Llafranc i Tamariu, també hi ha la bandera verda en ambdues platges.

oneja la bandera per presència de meduses a Llafranc i Tamariu
Imatge difosa per l’ACA del mol·lusc que podria causar les urticàries als banyistes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *